10 dolog, amit ne csinálj ha szolizol

10 dolog, amit ne csinálj ha szolizol

2019-02-06

Abban szerintem mindannyian egyetértünk, hogy szoláriumozni fantasztikus dolog.

Amellett, hogy szépen lebarnulunk a szolizásnak számos egyéb pozitív előnye is van. Viszont, ahhoz, hogy a tökéletes eredményt elérjük bizony pár dolgot érdemes betartani. Ezekkel a „szabályokkal” elkerülhető a rettegett leégés, a kínos fehér vagy éppen piros foltok is. Mi most összegyűjtöttük neked azt a 10 legfontosabb dolgot, amit ha elkerülsz, akkor egyenletesebb és hosszantartóbb barnaságod lehet.

  1. Ne szolizz sminkben, mert a festékanyag beleéghet a bőrbe, és azokon a területeken nem fogsz lebarnulni, esetleg allergiás reakció léphet fel. Mindig alaposan távolítsd el az alapozót, a szemfestéket az arcodról.
  2. Ne nyisd ki a szemed szolizás közben! Az UV fény nagyon erős, és ha nyitott szemmel szolizol károsítja a szemeket.
  3. Ne lépd túl az ajánlott szolizási időt! Kalkuláld ki a saját szoli rended az oldalon, vagy kérj tanácsot a szoláriumban dolgozó kollégáktól.
  4. Ne szolizz közvetlen gyantázás után! A gyantázott területeken apró hámsérülés történt, így fennáll az esélye, hogy ha UV fény éri befoltosodik.
  5. Ne felejts el hidratálni szolizás előtt és után! Ez azért nagyon fontos, mert így könnyebben fogsz barnulni és tartósabb lesz a barnaság!
  6. Ne szolizz túl gyakran! Ha túl gyakran szolizol, akkor a bőröd veszít rugalmasságából, és könnyebben ráncosodsz.
  7. Ne szolizz erős csővel, ha érzékeny bőrű vagy! Ha te is könnyen pirulsz, akkor válaszd az EU 0.3-as csöveket. Lehet, hogy több percet kell szolizz, de ha betartod a szabályokat, nem fogsz leégni, viszont szépen, egyenletesen lebarnulsz!
  8. Ne szolizz arctisztítás után! Ugye Te sem szeretnél foltos lenni?
  9. Ne felejts el szolikrémet használni! Ez azért nagyon fontos, mert így lerövidítheted a szolizási időt, és hosszan tartó mély barnaságot érhetsz el.
  10. Ne égj le! Tartsd be a szabályokat, és szolizz okosan! A leégés veszélyes, légy türelmes, és gyönyörű barna leszel akár 3 hét alatt!

Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!