4 dolog, amit sokan rosszul gondolnak a szolival kapcsolatban

4 dolog, amit sokan rosszul gondolnak a szolival kapcsolatban

2018-09-20

Akik még nem szoláriumoztak, de szeretnének egy egészségesebb tónusú, barnább bőrt, sokszor sajnos teljesen irreális elvárásokkal vágnak neki.

Ez abból fakad, hogy a szolizásról sok információ érhető el, de ezek közül nem mindegyik igaz, nagyon sok a köztudatban makacsul jelenlévő tévhit. Vagy egyszerűen csak maga az érintett gondolkodik rosszul, ő nincs teljesen tisztában azzal, hogy is érhetné el a várt eredményt. Persze egy valamire való stúdióban a személyzet segít, de ha nem a megfelelő helyre megy az érintett, lehetnek problémák abból, hogy nem teljesen korrekt információk vannak a fejében.

Ezek biztos nem igazak a szolival kapcsolatban:

• Minél tovább vagyok bent, annál előbb leszek barna. Nem. Minél tovább vagy bent, annál valószínűbb, hogy le fogsz égni, hacsak nem olyan csöveket használnak az adott gépben, amelyben ez nem lehetséges (bizony, létezik ilyen, például a Coffee Love csövek, amik nálunk is elérhetők). A kulcs inkább a rendszeresség, és a megfelelő csövek használata, nem az, hogy meddig bírod egyszerre a szoláriumban.

• Minél gyakrabban megyek, annál előbb lesz jó színem. Elméletileg igaz, de a bőrödet is hagyni kell pihenni, regenerálódni egy kicsit, így egyáltalán nem jó ötlet naponta szaladgálni a szoliba. Ehhez türelem kell, de azért annyira nem sok, főleg ha a Superbronz csövet választod, ami extra gyorsan barnít – nálunk kipróbálhatod!

• A szolibarna más, mint a természetes. Nem igaz, nem lehet látni a különbséget aközött, hogy valaki napon barnult, vagy szoláriumban. Való igaz, hogy lehet találkozni olyanokkal, akik már természetellenesen barnák, ez azonban nem a szolárium hibája, hanem azé, aki ésszerűtlenül használja, túl sokat és túl gyakran szolizik. Megfelelő ütemezésű használat mellett ilyen probléma nem fog előfordulni.

• A szolitól „fonnyadt” lesz a bőr. Nem lesz, legalábbis akkor, ha amellett, hogy szoliba jársz, odafigyelsz arra is, hogy megfelelően hidratáld a bőrödet. Vannak kifejezetten szolizáshoz ajánlott készítmények, ezek segítik a barnulást, és megadják a szükséges hidratálást is, így egyáltalán nem kell attól tartanod, hogy a bőröd kiszárad, és vízhiányos lesz.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!