4 probléma, amin segíthet a szolárium

4 probléma, amin segíthet a szolárium

2017-07-25


Sajnos még mindig igen sokszor hallhatjuk a mantrát, hogy a szolárium milyen ártalmas a bőrre, és aki jót akar magának, az nem szolizik.

Számos esetben bizonyosodott már be, hogy ez a dolog alaptalan, és a szolárium ésszerű keretek között egyáltalán nem ártalmas. Azt viszont pláne nehezen hiszik el sokan, hogy nemhogy félni nem kell a szolitól, hanem kifejezetten hasznos is lehet, és vannak olyan helyzetek, amikor egyértelműen pozitív a hatása. Pedig ez igaz, sok problémán tud a szoláriumozás segíteni.

Mikor tehet kifejezette jót a szoli?

1. Problémás, pattanásos bőr esetén. Ahogy a nap sugarai is általában jót tesznek a pattanásos, mitesszeres, aknés bőrnek, úgy ez a szolárium esetében is igaz. Itt is érvényes azonban, hogy csak ésszerű keretek között lehet élvezni a pozitív hatást: ha túlzásba esel, nemhogy szebb nem lesz a bőröd, hanem még csúnyábbá is válhat!
2. Sápadtság. Egy extra fehér bőrrel megáldott ember bizonyára sokat tudna mesélni arról, mennyire idegesítő, amikor naponta többen is megkérdezik: úristen, de rosszul nézel ki, beteg vagy? Egyrészt, nagyon bántó tud lenni, ha minden igyekezetünk ellenére a környezetünk nem azt látja, hogy jól nézünk ki, hanem azt hiszik, valami bajunk van. Másrészt, ugyanaz a kérdés naponta többször is jogosan megy az ember agyára.
3. Könnyen leégő bőr. Az extra fehér bőr nagyon könnyen, akár néhány perc alatt leég a napon. Ha te is ilyen fehér vagy, jót tehet neked nyár elején néhány alkalom a szoláriumban: csodát nem fog veled tenni, de annyit segít, hogy legalább kevésbé könnyen kapjon meg a nap, és 5 perc séta után ne legyél rákvörös, ha elfelejtetted magad bekenni.
4. Télen. Tél végére az emberek nagy része D-vitamin hiányos, D-vitamint ugyanis elsősorban a napsugaraknak köszönhetően termelődik a szervezetünkben, télen pedig a kevés napsütés miatt igencsak híján vagyunk belőle. A szolárium azonban olyan hatással bír, mint a valódi napsütés: D-vitamin termelésre készteti a szervezetünket.

 


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!