5 dolog, amire a világos bőrűeknek jobban oda kell figyelniük szolizáskor

5 dolog, amire a világos bőrűeknek jobban oda kell figyelniük szolizáskor

2017-07-06


Nem számít újnak az az információ, hogy a világos bőr sokkal sérülékenyebb a sötétebb tónusúnál

A fehérbőrű emberek könnyebben leégnek, ezért jobban oda kell figyelniük a megfelelő védelemre, ha napra mennek – és természetesen akkor is, ha szoláriumoznak.

Bár még mindig erősen elterjedt az a tévhit, hogy a szolárium árt a bőrnek, sokan vannak, akik már tudják, hogy ez nem feltétlenül van így. Ők viszont gyakran hajlamosak túlzottan biztonságban érezni magukat, mondván, ellenőrzött körülmények között barnulnak, nem lehet semmi gond. Nos, ez azért nem teljesen igaz, pláne, ha a világosabb bőrűek közé tartozol. Az I. bőrtípusba tartozóknak nem szabad szoláriumozni és értelemszerűen napozni sem!

Mire kell fokozottan figyelned?

1. Szoláriumkrémek használata. Ahogy említettük, a fehér bőr extra érzékeny, tehát a kiszáradásra is jobban hajlamos. Éppen ezért fontos, hogy a szolizáshoz mindenképpen használj szoláriumkrémet, és arra is oda kell figyelned, hogy a választott krém a bőrtípusodnak megfelelő legyen. A hidratálás elengedhetetlen ahhoz, hogy tényleg szép eredményt kapj.
2. Apránként barnulj! Te semmiképpen nem tölthetsz eleinte annyi időt a gépben, mint egy alapból barnásabb bőrű ember. Amit az ő bőre kibír, attól a tied simán leéghet, ami nem túl szép, de igen fájdalmas és káros. Kövesd a sok kicsi sokra megy elvet, és szépen, apránként, türelemmel barnulj!
3. Vigyázz az anyajegyeidre! Bár ez mindenkire vonatkozik, a fehér bőrön talán gyakoribbak a nagyobb méretű, kitüremkedő anyajegyek. Ezeket kezeld fényvédő krémmel, ha szolizol, de a legjobb, ha inkább le is ragasztod.
4. Óvatosan a bőrhibák elleni szolizással! A szolárium valóban eltünteti a bőrhibákat, de ha túlzásba viszed, éppen az ellenkező hatást fogod elérni. Egy-egy sebhely, heg csúnyán ott maradhat a bőrödön, ha nagyon sokat szolizol azért, hogy eltüntesd.
5. Ha azt mondják a szoliban, hogy ez túl sok lenne neked, fogadd el! Ők értenek hozzá, és azért vannak ott, hogy segítsenek. Ha azt javasolják, kevesebb időre feküdj vagy állj be a gépbe, esetleg egy kicsit ritkítsd az alkalmakat, érdemes megfogadni a tanácsukat, ha továbbra is szép és egészséges bőrt szeretnél.


Bejegyzéseink

2021-01-02

Mennyire ismered a saját bőröd?

2021-01-12

A Q10

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!