5 érv a barnulás mellett

5 érv a barnulás mellett

2017-03-10

A szoláriumozás fő célja egyértelműen a szép, barna árnyalatú bőr elérése. Mindenki minél gyorsabban szeretne megszabadulni a sápadtságtól, ami főként a téli hónapokban igencsak jellemző Magyarországon.

De vajon miért vágyik mindenki barna tónusú bőrre, miért fontos egyáltalán, hogy milyen színűek vagyunk? Miért baj, ha télre egy kicsit kifakulunk, miért akarunk mindig úgy kinézni, mintha a nyaralásból jönnénk haza? Nos, természetesen megvan az oka annak, hogy legtöbben a barna árnyalatú bőrt preferálják, és ez nem is feltétlenül csak a szépségről szól – habár kétségtelenül az sem elhanyagolható szempont.

Ezért jó barnábbnak lenni:

• Mert egészségesebbnek néz ki. Az megvan, amikor nyáron a strandon szétnézel, és bármennyire nem akarod, egyszerűen megakad a szemed egy emberen, akinek szinte bántóan fehér a bőre? Egyszerűen természetellenes tud lenni, ha egy egyébként is fehérbőrű embert nem igazán napfény, és szoláriumba sem jár. Nyár végére persze többnyire megoldódik a probléma, de egy ilyen látvány ordítóan egészségtelen.
• Mert könnyebb hozzá öltözni. Egy túlzottan fehér bőrű embert a világon minden sápaszt. Ha fehér felsőt vesz fel, az a baj, ha feketét, az a baj, ha sárgát, attól tűnik betegnek. Nagyon nehéz fehér bőrrel úgy felöltözni, hogy ki is nézzünk valahogy, és ne tűnjünk túlzottan haloványnak. Nem járhatunk ugyanakkor mindig élénk színű ruhákban, van, hogy az alkalom megkívánja a szolidabb, pasztellesebb árnyalatokat – ezek ugyanakkor nagyon sápasztanak, ami minden, csak nem előnyös.
• Mert a fehér bőr sérülékenyebb. A fehér bőr nagyon sérülékeny: könnyen jön ki rajta bármilyen bőrreakció, könnyen leég. Azt hihetnénk, hogy ez éppen elég ok a szolárium kerülésére, de ez tévedés: vannak, akik éppen azzal védekeznek a nyári túl erős napsugarak ellen, hogy szoláriumoznak, és az így barnított bőrük már nem ég le annyira könnyen. Nem beszélve arról, hogy számos esztétikai problémára, így például a pattanásokra is jó hatással van a szoláriumozás – persze ésszerű kereteken belül.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!