5 hiba, amit elkövethetsz szolizás során

5 hiba, amit elkövethetsz szolizás során

2017-06-22

Azt hinné az ember, hogy szolizni egyszerű: csak beállsz vagy befekszel a gépbe pár percre rendszeres időközönként, és szép barna leszel.

Persze ha nagyon kisarkítjuk, akkor ez valóban így van, de azért van néhány részlet, apróság, amin el lehet csúszni, és ezzel elronthatjuk az élményt, valamint az eredményt is. Mindez természetesen elkerülhető, ha már az első alkalom előtt tájékozódunk egy kicsit, vagy olyan szoláriumba megyünk, ahol tudnak felvilágosítást adni az esetleges hibalehetőségekről.

De mit is lehet elrontani a szolizás során?

1. Túl sok időt töltesz bent. Ez akkor szokott előfordulni, ha valaki gyorsan akar látványos eredményt: nem hiszi el, hogy elég neki az a pár perc, amit a személyzet ajánlott, hiszen az meg sem fog látszani. Ő bent marad inkább kétszer annyi ideig, hogy látszódjon is valami. Nos, a leégés is látványos eredmény, de valószínűleg nem ez volt a cél…
2. Nem hidratálsz. Ez jelenti azt is, hogy nem használsz megfelelő szoláriumkrémet, meg azt is, hogy nem iszol eleget. A külső és belső hidratálás ugyanis egyaránt fontos, ha azt szeretnéd, hogy barna bőröd élettel teli is legyen, ne kiszáradt, fakó, fénytelen. Vigyél be megfelelő mennyiségű folyadékot, és válassz egy bőrtípusodnak megfelelő krémet.
3. Túlzásba esel. Előfordul, hogy valaki egyszerűen soha nem látja elég barnának magát, ezért akár naponta is befekszik a szoláriumba. Nos, ez kifejezetten rossz ötlet, ugyanis az első és második barnulás között 48 órás szünetet kell tartani, minden további barnulás között is minimum 24 órát!
4. Nincs rendszer. A szép, tónusos barna színt úgy lehet elérni, ha rendszeres időközönként jársz, egy jól felépített program keretében. Ha össze-vissza jársz szoliba, ahogy eszedbe jut, egyszer hetente több alkalommal is, aztán egy hónapot kihagysz, majd megint mész, soha nem fogod azt a szép bőrt elérni, amit szeretnél, ugyanis a barna bőrszínhez szükséges melanin nem hirtelen, hanem fokozatosan termelődik a bőrben.
5. Sminkelve, parfümözve szolizol. Egyrészt a legtöbb alapozó tartalmaz fényvédőt, így gyengülhet a szolárium hatása. Másrészt ha sminkelve, beparfümözve akarsz mesterségesen barnulni, könnyen foltos maradhatsz.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!