5 probléma, amivel jobb, ha elkerülöd a szoláriumot

5 probléma, amivel jobb, ha elkerülöd a szoláriumot

2018-10-19

Minden szoli-rajongó tudja, hogy a rendszeres barnulás nem csak a jó megjelenést biztosítja, de remek kikapcsolódást is nyújt.

Azonban, mivel a bőr egy érzékeny felület, vannak esetek, amikor az egészséged megőrzése érdekében jobb, ha kihagyod a látogatást.

1. Ha most jártál tetováló szalonban
Amennyiben nemrégiben tetoválást vagy piercinget csináltattál, érdemes egy ideig mellőzni a szoláriumot. A friss hegeknek nem tesz túl jót sem a szolárium, sem a napozás, mivel még érzékenyek, könnyen begyulladhatnak.

2. Gyógyszerek mellett
Nem kell megijedni, nem minden gyógyszer esetében kell lemondanod a barnulásról. Azonban ha új kezelésbe kezdesz, feltétlenül konzultálj kezelőorvosoddal. Bizonyos gyógyszerek szedése esetén foto-allergiás reakciók léphetnek fel a testedben szolizás közben.
Ezeknek az allergiás reakcióknak a tünetei között szerepel a bőrpír, a duzzanat és az ekcémás tünetek. Ha ilyesmit észlelsz a testeden, feltétlen mutasd meg egy bőrgyógyásznak!

3. Műtétet követően
Akárcsak a tetoválás és a piercing esetében itt is egy hegről beszélhetünk. A gyógyulási folyamatoknak és a fokozottan érzékeny bőrnek komoly megpróbáltatást jelentenek az UV-sugarak. Ha ragaszkodsz a napbarnította színhez, várd meg a műéti hegek begyógyulását!

4. Leégés esetén
Akár a strandon, akár a szoliban égtél le, semmiképpen sem javasolt. Az égési sérülés állapota tovább romolhat, ha újra kiteszed a sugarak erejének. A sérült felületet inkább kezeld hűsítő krémekkel és csak a panaszok megszűnését követően térj vissza a rutinhoz.

5. Gyulladásos betegség esetén
Érkeznek a hűvösebb napok, könnyen előfordulhat, hogy alaposan megfázol, vagy torokgyulladást kapsz. Ha lázas vagy, a szauna és a szolárium tiltólistára kell kerüljön, mivel az általuk termelt hő akadályozza a gyógyulásodat.
A barnaságot mind imádjuk, ám ezekkel a problémákkal inkább maradj otthon! A szabályok betartásával magadat és másokat is megóvhatsz a kellemetlen problémák kialakulásától.


Bejegyzéseink

2021-01-02

Mennyire ismered a saját bőröd?

2021-01-12

A Q10

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!