A leggyakoribb kérdések a szoláriummal kapcsolatban

A leggyakoribb kérdések a szoláriummal kapcsolatban

2016-09-22

Amikor elhatározzuk, hogy szoláriumban szeretnénk barnulni, alighanem számos kérdés felmerül bennünk. Ezek egy része praktikussági kérdés, más része azonban azokból a tévhitekből ered, amiket minden erőfeszítés ellenére még mindig nem sikerült maradéktalanul eloszlatni.

A kérdések zöme visszatérő kérdés, így összeszedtük a leggyakoribbakat, hogy minden kétségedet eloszlathassuk, és tudd, hogyan állj neki a szolizásnak.


Nem károsítja a bőrömet a szolárium?

Ez a legrégebbi, és magukat legjobban tartó tévhitek egyike. Nem, a szolárium nincs káros hatással a bőrre, amennyiben ésszerűen, a szabályokat betartva szolizunk. Ez pedig kizárólag rajtunk múlik. Mindennel túlzásba lehet esni, így természetesen a szoláriummal is, de ha figyelünk a mértékre, nem lehet baj.

Milyen gyakran lehet szolizni?

Erre nincs egyetemes szabály, teljesen egyéni, hogy kinek hány perc szoláriumozás ajánlott egyszerre, és hány alkalom hetente vagy havonta. Ez ugyanis a bőrtípustól és a bőrszíntől függ, így szakértői segítség kell ahhoz, hogy megállapítsuk, személy szerint nekünk milyen mennyiség ideális.

Kell-e valami különleges krémet használni a szolizáshoz?

Nem kell, de ajánlott direkt szoláriumozáshoz kifejlesztett krémet használni. Ez amellett, hogy hidratálja a bőrt, és segít megtartani az ideális nedvességtartalmát, a barnulás folyamatát is elősegíti. Közvetlenül szoláriumozás előtt, vagy a szoliba indulva, otthon felkenve szokták alkalmazni.

Terhesség és szoptatás alatt lehet szoláriumozni?

Általában egészséges terhesség esetén nem szokott gond lenni a szoláriumozással, ha hetente-kéthetente egyszer, a bőrtípusnak megfelelő időt töltjük a gépben. Mindazonáltal a nőgyógyászt érdemes megkérdezni erről. Szoptatás alatt a szoláriumozás semmiféle problémát nem okoz.

Tényleg segít a szoli a bőrhibákon?

A hegeket, sebhelyeket valóban halványíthatja a megfelelő szolárium használata, és a pattanásos, aknés bőrnél is tapasztalható némi javulás. A szolárium azonban nem csodaszer, és a minél gyakoribb használatával csak az ellenkező hatást fogjuk elérni. A problémát teljes egészében nem tudja megszüntetni, viszont javíthat a bőr állapotán.

 


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!