A magasabb D-vitamin szint csökkenti a rák esélyét

A magasabb D-vitamin szint csökkenti a rák esélyét

2017-04-24

Brüsszel, 2017. április 21. – Egy új tanulmányban kutatók kimutatták, hogy a megnövelt D-vitamin szint jelentősen csökkenti a rák kockázatát: ha a szervezet D-vitamin szintézise megfelelő kalcium szint mellett zajlik le, a rák kialakulásának általános kockázata 30 %-kal csökken.

 


Az Európai Szolárium Egyesület (ESA) sajtóközleménye:

A rendszeres és mérsékelt napozás ismételten a legtermészetesebb és leghatékonyabb módszernek bizonyult a D-vitamin előállítására, ráadásul pozitívan befolyásolja a kedélyállapotot és védelmezi az immunrendszert.

Frank Harbusch, az Európai Szolárium Egyesület (ESA) főtitkára kifejtette: „Jelenlegi életstílusunkra jellemzően az emberek idejük nagyobb részét zárt térben töltik, kevés lehetőségük van a napfény élvezetére még a napfényesebb hónapokban is. Ez a tanulmány megvilágítja a D-vitamin egészségünkre gyakorolt fontos hatását, különös tekintettel a rákmegelőzésre.”
Korábbi jelentős kutatások szerint is a rák kockázata 67%-kal csökken, ha a D-vitamin szint eléri a 40 ng/ml értéket, összehasonlítva a 20 ng/ml értékkel. Manapság a 20 ng/ml értéket az elégséges érték minimum küszöbértéknek tekintik.
Ha meg akarunk bizonyosodni afelől, hogy kiaknázzuk mindazokat a fantasztikus egészségügyi előnyöket, amelyeket a megfelelő D-vitamin szint kínál, első lépéként ellenőriztetnünk kell D-vitamin szintünket lehetőleg évente kétszer, a nyár és a tél közepén, hogy a legmagasabb, ill. a legalacsonyabb értékekkel tisztában legyünk.


Médiakapcsolat: Davide Carrino, ESA kommunikációs munkatárs
E-mail: davide.carrino@europeansunlight.eu


Bejegyzéseink

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

2019-12-14

Hányszor kell szolizzak, hogy látszódjon?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!