A napfény növeli a szexuális teljesítményt? - SRF sajtóközlemény

A napfény növeli a szexuális teljesítményt? - SRF sajtóközlemény

2016-09-29

Olasz tudósok szerint a merevedési zavarokkal (erectilis dyszfuncio) küzdő férfiak gyakran D-vitamin hiányosak.

A merevedési zavar a férfiak körében a leggyakoribb szexuális problémák közé tartozik, és a kutatási eredmények arra utalnak, hogy a férfi lakosság 40 százaléka – legalább időnként – merevedési zavarokkal küzd. Az esetek többségében a merevedési zavar olyan egészségügyi problémák következménye, mint a diabétesz, a prosztata rák, és a magas vérnyomás. Ugyanakkor azonban, ahogy az olasz tudósok kimutatták, a napfény-vitaminnak is fontos szerepe van a merevedési zavarok terén.

A merevedési zavarok és a D-vitamin szint közötti kapcsolat értékelése érdekében az Alessandra Barassival (orvos a milánói egyetemen Olaszországban) együtt dolgozó tudósok 143, különböző fokozatú merevedési zavarban szenvedő férfit tanulmányoztak. Azt találták, hogy a férfiak közel fele D-vitamin hiányban szenvedett, és hogy a D-vitamin hiány gyakoribb a súlyos merevedési zavarokkal küzdő páciensek körében.

A tudósok állítása szerint a nem megfelelő D-vitamin szint növelheti a szuperoxid ionok termelését, amelyek elhasználják a nitrogénoxidot. A nitrogénoxidnak létfontosságú szerepe van az erekció létrejöttében, mert a segítségével lazulnak el a vérerek, ami által nő a vér áramlása.

“Úgy tűnik, hogy a túl kevés napfény, ami a ‘modern életforma‘ következménye, kihatással van a szerelmi életünkre. Ugyanakkor azok a férfiak, akik esetében 1 milliliter vérben legalább 30 nanogramm D-vitamin van, kisebb valószínűséggel küzdenek merevedési problémákkal” – állítja Ad Brand, a Sunlight Research Forum (SRF) szóvivője. Brand szerint a mérsékelt napozás nem csak a D-vitamin hiányra gyakorol pozitív hatást, de növeli a férfiak libidóját és szexuális teljesítményét is.

A Sunlight Research Forum (SRF) egy holland non-profit szervezet. Célja az, hogy a nagyközönséget megismertesse az UV sugárzásnak való mérsékelt kitettség hatásaira vonatkozó orvosi és tudományos bizonyítékokkal.

Média kapcsolat:

Ad Brand

Sunlight Research Forum (SRF)

Tel: +31 (0) 651 358 180

info@sunlightresearchforum.eu / www.sunlightresearchforum.eu

Forrás:

1) Barassi, A., Pezzilli, R., Colpi, G. M., Corsi Romanelli, M. M. és Melzi d'Eril, G. V.:

Vitamin D and Erectile Dysfunction. Clinical Biochemistry Laboratory, Department of Health Sciences, San Paolo Hospital, University of Milan, Milánó, Olaszország, 2014 augusztus, Journal of Sexual Medicine. doi: 10.1111/jsm.12661


Bejegyzéseink

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

2019-12-14

Hányszor kell szolizzak, hogy látszódjon?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!