A napfürdőzés kockázatait és előnyei-ESA hírlevél

A napfürdőzés kockázatait és előnyei-ESA hírlevél

2017-06-07

Brüsszel, 2017. június 1. – A mértékletes és szabályozott kertek között zajló napfürdőzésnek egyértelmű előnyei vannak, míg a napfény kerülése negatívan befolyásolja az ember egészségét.

Ez a megállapítása annak a nemrégiben publikált tanulmánynak , amely a napfény kerülése és az általános halálozási arány közötti összefüggést vizsgálja.

A kutatók 20 000 nő részvételével végeztek vizsgálatot Svédországban, a résztvevőket három csoportba osztották aszerint, milyen mértékben voltak kitéve napsugárzásnak. Az eredmények szerint a halálozási arány a duplája volt azokban a nőknek az esetében, akik kerülték a napsugárzást szemben azokkal, akik nem.

Ez az új tanulmány megerősíti azokat a korábbi kutatási eredményeket, amelyek a D-vitamin jótékony hatásait, valamint az európai populáció nagy részét – különösen az északi területeken élőket – sújtó D-vitamin hiányból adódó kockázatokat dokumentálja. Nemrégiben megjelent tanulmányok kimutatták az ultraviola (UV) fény által indukált D-vitamin csontokra gyakorolt pozitív hatását, valamint a krónikus megbetegedések  kockázatának csökkenését szabályozott, ugyanakkor rendszeres UV-kitettség esetén.

A kutatók megállapították, hogy közegészségügyi szempontból fontos az emberek ismereteinek bővítése mind a túlzott, mind az elégtelen mértékű napozás káros hatásaira vonatkozóan. Ezért fontos, hogy a bőrgyógyászok megfelelő mértékű napfürdőzést is javasoljanak pácienseiknek, amely a változatos étrenddel és a mértékletes fizikai aktivitással együtt az egészséges életmód része.
Frank Harbusch, az Európai Szolárium Egyesület (ESA) főtitkára szerint: „A nap élet. Évek óta az UV-fény mértékletes igénybevételét szorgalmazzuk – történjen az úgy, hogy több időt töltünk a szabadban, vagy úgy, hogy szoláriumot használunk - mivel tudatában vagyunk a pozitív hatásoknak. Boldogan tapasztalom, hogy egyre több kutató foglalkozik a napfény jótékony hatásaival, valamint a D-vitamin fontos szerepével.”Az Európai Szolárium Egyesületről
Az Európai Szolárium Egyesület (ESA) az európai szolárium ipar érdekképviseleti szervezete. Nemzeti szolárium egyesületeket, valamint vezető szolárium gyártókat képvisel.
Médiakapcsolat:
Davide Carrino, ESA kommunikációs munkatárs
E-mail: davide.carrino@europeansunlight.eu


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!