A szolárium vitathatatlan előnyei

A szolárium vitathatatlan előnyei

2016-09-22

A szoláriumról nagyon sok negatívum terjed, sokszor teljesen alaptalanul és igazságtalanul. Arról igen kevés szó esik, hogy ésszerű keretek között használva a szolizásnak kifejezetten pozitív hatásai is lehetnek – természetesen az áhított barnaság elérésén kívül.

Nagyon fontos, hogy ezek a hatások csak akkor érvényesülnek, ha megbízható helyen szolizunk, ahol megbízható gépeket és csöveket használnak, illetve mi magunk is betartjuk a mértékkel kapcsolatos szabályokat.Mik a szolárium testünkre gyakorolt pozitív hatásai?

• Megnő a bőrünk védekező képessége. Annak ellenére, hogy mindig azt lehet hallani, hogy a szolárium károsítja a bőrt, valójában pozitív hatással is lehet rá. A rendszeres szolizás ugyanis ilyen szempontból ugyanolyan, mint a rendszeres napozás: hatására a bőr védelmi rétege felerősödik, vagyis a felső réteg erősebb, ellenállóbb lesz.

• Segít helyrehozni a bőrproblémákat. Sem a Nap, sem pedig a szolárium nem csodaszer önmagában, de aki küzdött már aknés, pattanásos bőrrel, az tudja, hogy mégis szinte azonnal látható a jótékony hatásuk a bőrön. A nemkívánatos pöttyök nem fognak véglegesen eltűnni, de nagyban képes gyorsítani a folyamatot a szolárium. Vigyázat! Emiatt fölösleges túlzott mértékben szolizni, ugyanis nemhogy megszüntetné teljesen a gondot az extra szolizás, inkább hatástalanná válik egy idő után.

• Erősíti az immunrendszert. Most meglepődtél, igaz? A napfény is jótékony hatással van az immunrendszer működésére, ez köztudott. Az azonban kevésbé elterjedt, hogy a szolárium képes ugyanezt a hatást kiváltani. Az ultraibolya B sugárzás ugyanis serkenti a fehérvérsejtek munkáját, amik a baktériumokkal szembeni védekezésben segítenek.

• Javítja a közérzetet. Ez is a természetes napfényhez hasonlóan működik: a napfény segít abban, hogy jobb legyen a kedvünk, és megőrizzük kiegyensúlyozottságunkat. Ugyanez a szoláriumra is érvényes.

• Kíméletesebb a Napnál. Sokszor hallani, hogy a Nap manapság kifejezetten veszélyes, mert nagyon erős, és a káros hatásai is sokkal erőteljesebbek. A szolárium azonban szabályozott, így sokkal kíméletesebb ennél – kisebb kockázatot jelent szoliban barnulni, mint a Napon.

 


Bejegyzéseink

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

2019-12-14

Hányszor kell szolizzak, hogy látszódjon?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!