A szoláriumozás nem korhoz kötött!

A szoláriumozás nem korhoz kötött!

2017-04-03

A szoláriumozás olyasmi, amit elsősorban a fiatalabb korosztály privilégiumának tulajdonítanak, tévesen.

A szolárium ugyanis kortalan: mindenkinek joga van élvezni a testi-lelki feltöltődést, függetlenül attól, hogy hány éves.

Éppen ezért, ha már idősebbek vagyunk, próbáljuk ki bátran a szolizást, nem kell kellemetlenül érezni magunkat. Idősebb korban is számos előnnyel jár a szolárium használat, ezért kifejezetten javasolt is a kipróbálása, amennyiben felmerül az igény rá – véletlenül se vonjuk meg magunktól a lehetőséget pusztán a korunk miatt.

Van, aki azt gondolja, ő már „öreg” az ilyesmihez. Nos, mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát. Ha már el is múltunk 40-50-60, vagy akár 70 évesek, akkor sem kell megfosztani magunkat az ilyen jellegű kényeztetésektől, nyugodtan élvezzük ki a szolárium nyújtotta pozitívumokat!

Miért is javasolt idősebb korban is szolizni?

Esztétikai szempontból ugyanazokat az előnyöket nyújtja, amit a fiataloknak is: barnásabb tónusú bőr, aminek köszönhetően egészségesebbnek nézünk majd ki. Segít bizonyos bőrproblémák megoldásában – nem csak a fiataloknak lehetnek gondjaik a bőrükkel, ez sajnos idősebb korban is előfordul. Ha odafigyelünk mellette a bőr megfelelő hidratálására, nem kell aggódnunk a ráncok miatt: garantáltan fiatalabbnak és fittebbnek fogunk tűnni, mint eddig bármikor.

Jó hatással van a hangulatra

A szolárium egyik ismert hatása, hogy javítja a hangulatot. Ez annak köszönhető, hogy a napfényhez hasonlóan a szolárium is D-vitamin termelésre készteti a szervezetet. A D-vitamin pedig köztudottan hangulatjavító hatású, így a depresszió megelőzésében is komoly szerepe van.

Ha tehát szoláriumozunk, jobb lesz a hangulatunk, többet mosolygunk – ettől már önmagában éveket fiatalodhatunk! De ami ennél is fontosabb, hogy az egészségünkért is sokat tehetünk azzal, hogy több D-vitamint juttatunk a szervezetünkbe. Ez a vitamin ugyanis segíti a kalcium beépítését, ezért kulcsfontosságú lehet a csontritkulás megelőzésében.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!