A szoláriumtól tényleg szebb a bőr?

A szoláriumtól tényleg szebb a bőr?

2017-01-02

A szoláriummal kapcsolatban renget elképzelés, mítosz terjeng – hogy megalapozott, vagy megalapozatlan, az változó. Legtöbb feltételezés ugyanakkor negatív, ami általában tájékozatlanságból ered.

Nagyon sokat beszélnek arról, hogy a szolárium öregíti a bőrt, ami nem feltétlenül igaz, vagy arról, hogy bőrrákot okoz, ami pláne nem. A legtöbb negatívum vagy feltételezett negatívum kiküszöbölhető a körültekintő és ésszerű szolárium használattal, de ehhez tájékozódni kell a témában.

A pozitívumokról ugyanakkor nagyon kevés szó esik, pedig vannak bőven. A szoli például kedélyjavító, és segít abban, hogy a szervezetünk télen is megfelelő mennyiségű D-vitamint tudjon termelni. Segíti továbbá a depresszió megelőzését, és ami sokak számára kellő ok, hogy nekivágjon: szebbé teszi a pattanásos bőrt.

Nem csak a tinik gondja

Nagyon sokan szenvednek attól, hogy a bőrük tág pólusú, és hajlamos arra, hogy mitesszerek, pattanások jelenjenek meg rajta. Ezek nagyon el tudnak csúfítani egy amúgy szép arcot, nem csoda, hogy a többség minél előbb szabadulna tőlük. Sajnos ettől a problémától nemcsak a kamaszok szenvednek: akinek ilyen típusú a bőre, annak a felnőtt életét is megkeseríthetik a pattanások, mitesszerek.

Persze az ember próbálja felvenni a kesztyűt, és lefutja a szokásos köröket: kozmetikus, bőrgyógyász, különböző méregdrága csodakencék, az orvos jóvoltából esetleg még gyógyszeres kezelés is képbe kerül. És minden legfeljebb ideig-óráig hat, vagy egyáltalán nem. Ilyenkor kezd az ember más megoldást keresni, és viszonylag hamar rá is talál: szolárium!

Tüneti kezelés, de annak hatékony

A szoláriumtól, akárcsak a napsütéstől a pattanások gyorsan leszáradnak, és újak is ritkábban alakulnak ki, tehát a bőr sokkal szebb lesz. Bónuszként lesz egy szép, barnásabb színe is. Valószínűleg sokaknak eszébe jut, hogy ez csak tüneti kezelés, a pattanások okát nem szünteti meg. Nos, ez igaz, de ha az ember éveken át próbálta megtalálni a probléma forrását sikertelenül, valljuk be, nem érdekli más, csak hogy végre eltűnjenek a pattanások, és szép legyen a bőre. Nos, a szoli erre tökéletes lehetőség.


Bejegyzéseink

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

2019-12-14

Hányszor kell szolizzak, hogy látszódjon?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!