Álló vagy fekvő szolit válasszam?

Álló vagy fekvő szolit válasszam?

2016-09-22

A gyakorlott szolizóknak általában már megvannak a kialakult szokásaik, egy kezdő azonban nem feltétlenül tudja, hogyan érheti el a lehető legjobb hatást. Ezer kérdés merülhet fel az emberben: milyen a jó cső, honnan tudom, hogy jó-e a szolárium, honnan tudjam, hogy tényleg jó technikát használnak, és tényleg nem káros-e a bőrömnek.

A kezdeti kérdések között meg szokott jelenni az is, hogy álló, vagy fekvő szoláriumot érdemes-e inkább választani. Őszinték leszünk: ahány embert kérdezünk meg, erre annyiféle választ fogunk kapni. Mindenkinek más jön be, egyik sem jó vagy rossz. Hogy mégis megkönnyítsük a döntést, összeszedtük az előnyöket és a hátrányokat.

Fekvő szolárium

A legfőbb érvünk mellette, hogy kényelmes. Főleg télen, nincs is jobb, mint a hideg utcára bemenni a szoláriumba, és befeküdni kényelmesen a jó meleg gépbe. Illetve van, aki az állóban szédülni kezd a fény hatására, rosszul lesz, annak kifejezetten jobb a fekvő szolárium. A hátrányok között néhányan azt vették észre, hogy ahol hozzáér a testük a géphez, fehérebbek maradnak. Itt azért fontos megjegyezni, hogy minőségi csövek használata esetén ez a kockázat gyakorlatilag minimális, ha van is eltérés, szinte észrevehetetlen. Hátrányként említik még sokan a higiéniát, hiszen mégiscsak le kell feküdnöd egy olyan felületre, ahol mások is feküdtek korábban. Színvonalas szoláriumban azonban emiatt nem kell aggódni, hiszen alap, hogy fertőtlenítenek.Álló szolárium

Az álló szolárium esetében kezdjünk a hátránnyal: nem éppen kényelmes, egy helyben kell állni hosszú perceken keresztül. Vannak, akik nem is bírják, és rosszul lesznek a melegben, ahogy világítanak a csövek. Ez nem a szoli hibája, sajnos alkati kérdés, ebben esetben a fekvő marad alternatívaként. Előnye, hogy itt nem érünk hozzá magához a géphez, ezért higiénikusabb a használata. Egyesek szerint jobban is barnít, és nem marad világosabb folt, habár ahogy már említettük, ez inkább csőtől függ, nem attól, hogy állva vagy fekve barnulunk.

 


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!