Az álló vagy a fekvő szoliban barnulunk jobban?

Az álló vagy a fekvő szoliban barnulunk jobban?

2019-04-04

Aki rendszeresen jár szoláriumba, annak nem okoz nagy fejfájást a kérdés, hogy akkor most álló vagy fekvő gépben szolizzon.

Viszont, aki nem gyakorlott szolizó neki bizony furdalja az oldalát a kíváncsiság, hogy mégis milyen különbségek vannak az álló és a fekvő gépek között. Lehetséges lenne, hogy az egyik jobban barnít, mint a másik? Vagy csupán kényelmi szempontok szerint döntenek az emberek? Nos, mind a két típusnak meg vannak az előnyei és a hátrányai is és természetesen barnítási szempontból is eltérőek lehetnek.

Álló gép

Nagyon praktikus a használata, hiszen az ember csak beáll, és élvezi a barnulást. Amennyiben a hosszabb sütkérezés híve vagy úgy ne ezt a géptípust válaszd, hiszen hosszabb idő esetén kényelmetlen és unalmas lehet a használata. Higiénikusabb is, mint egy fekvő gép, hiszen a testünk nem érintkezik a plexivel, csak a kapaszkodót fogjuk meg felül, ha feltesszük a kezünket. Az optimális barnulás érdekében célszerű a karokat felemelve tartani, mikor bent vagyunk, így nem maradnak fehér foltok az oldalunkon. Illetve a piacon lévő álló gépek körülbelül 95 %-ában nincs arcbarnító funkció, így nem lehet szabályozni, hogy mennyire barnítsa az arcot, szemben a fekvő szolárium gépekkel.

Fekvő gép

Az álló gépekkel szemben itt nagyon nyugodtan hátradőlve élvezhetjük a barnítást. Használata sokkal kényelmesebb, mint egy álló szolárium gépnek és egy mélybarnító EU 0.3-as szolárium csővel kombinálva még 20 percet is relaxálhatunk benne. Mivel a test itt a plexihez hozzáér, így minden egyes használat előtt alaposan meg kell győződni, hogy tiszta gépbe fekszünk-e be, illetve derék tájon előfordulhatnak fehér foltok, ahogy hozzányomjuk magunkat a géphez. Célszerű félidőben fordulni egyet, hogy a test egész felülete alaposan lebarnuljon. Szemben az álló gépekkel itt a legmodernebb fekvő szolárium gépekben professzionális arcbarnító gondoskodik a tökéletes megjelenésért. Nagy előnynek számít, ha már érezzük, hogy pirít egy picit a szolárium cső, mert esetleg túl hosszú napozási időre mentünk be, akkor egy mozdulattal ki lehet kapcsolni az arcbarnító funkciót, így garantáltan nem lesz rákvörös a fejünk. Így akár az álló vagy a fekvő gép mellett is tetted le a voksodat láthatod, hogy mind a kettőnek megvan az előnye és a hátránya is.

 


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!