De miért is jó szolizni?

De miért is jó szolizni?

2016-09-22

Sokan járnak rendszeresen szoláriumba, és ez a szám évről évre nő. Még olyanok is beadják előbb-utóbb a derekukat, akik néhány éve még esküdöztek, hogy nincs erre szükségük, jól érzik magukat fehér bőrrel, illetve elég nekik az a szín, amit a napon szereznek.

Vajon miért változik az emberek felfogása a szoláriummal kapcsolatban?

Nos, kezdetnek ott van az a tény, hogy a szolival kapcsolatos tévhiteket egyre inkább megcáfolják. Pár éve még bizton állították sokan, hogy aki szoláriumba jár, annak bizony elég hamar csúnya, ráncos lesz a bőre, sőt mit több, ronda foltok jelennek meg rajta, és bőrrákot fog kapni. Ma már azért tudjuk, hogy mindez nem igaz, a szoláriumot ésszerűen használva semmi bajunk nem lehet tőle, sőt, még pozitív tulajdonságai is vannak. A rémhírek eltűnésével pedig egyre bátrabbak az emberek.Ezért szeretjük:

- Az megvan, hogy minden egyes évben, mikor a szezonban először kimentél a strandra, szinte világított a bőröd, olyan fehér volt? Ez különösen kellemetlen volt akkor, amikor későn jutottál először a strandra, és mindenki másnak már szép, napbarnított színe volt – jó néhányan meg is bámulták a fehérségedet. Nos, ennek vége a szolárium elterjedésével, hiszen még a tél közepén is barna vagy. Apropó tél: a téli wellness hétvégéken sem áll jól a fehérség.

- A barnább bőr természetesebb. A nagyon fehér bőrű emberek sokszor úgy néznek ki, mint egy porcelánbaba, ráadásul nem is vehetnek fel akármit, mert a világosabb, vagy túl sötét színekben kifejezetten sápadtnak, betegesnek tűnnek. Egy kellemesen barna tónusú alapszínnel ilyen problémád garantáltan nem lesz.

- Biztonságosabb, mint napozni. Mindig tisztában vagy vele, hogy mennyire tűz a Nap, és ez milyen UV-sugárzást jelent? Biztosan tudod, hogyan hat ez a bőrödre? Ugye nem? Még ha be is tartod, hogy 11 és 15 óra közt nem napozol, nem tudhatod, hogy például délután 4-kor mekkora kárt okoz a napsugárzás. A szoláriumban biztonságosan barnulhatsz, ellenőrzött körülmények között.

 


Bejegyzéseink

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

2019-12-14

Hányszor kell szolizzak, hogy látszódjon?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!