Eléggé véded magad a szoláriumban?

Eléggé véded magad a szoláriumban?

2017-08-01

Sokszor emlegettük már, hogy ésszerű keretek között a szoláriumozás tökéletesen veszélytelen, sőt kifejezetten pozitív hatásai is lehetnek.

Az azonban kevésbé tisztázott, hogy az ésszerű keretek vajon mit takarnak, és milyen óvintézkedésekre van ahhoz szükség, hogy tökéletesen megóvhassuk a bőrünket, a szemünk világát, az egészségünket, és hogy a lehető legjobbat hozhassuk ki a szolizásból. Egy kellőképpen színvonalas szalonban persze erről a személyzet is informál, de ha nem vagyunk kifejezetten jártasak a szolizás világában, jó, ha úgy vágunk neki, hogy azért saját magunknak is van némi fogalmunk róla.

Mit takar tehát az „ésszerű szoláriumozás”?

1. A bőrtípusodnak megfelelő mérték megtartását. Nem mindegy, hogy heti hány alkalommal, és milyen időtartamra fekszel vagy állsz be a gépbe. A pontos program kidolgozásában segíthet a szolárium személyzete, vagy az oldalunkon elérhető szolárium kalkulátor is. Bőröd megóvása érdekében fontos, hogy a bőrszínednek és bőrtípusodnak megfelelő időt töltsd csak a gépben.
2. Vigyázz a szemedre! Ahogy a napsugarak, úgy a szolárium fénysugarai is károsak lehetnek a szemedre. Jobb helyeken ezért adnak szolárium szemüveget, de ha olyan szalonba térsz be, ahol ez nincs automatikusan a gép mellé téve, mindenképpen kérj! Ha nem tudnak adni, érdemes lehet inkább máshol barnulnod.
3. Használj szoláriumkrémet! Segít hidratálni a bőrödet, emellett a szebb barnulást is elősegíti a szoláriumkrém. Ezt is a bőrtípusodnak megfelelően kell kiválasztani, amihez a szoliban segítséget is kaphatsz.
4. Kérj védőfóliát! Színvonalas szoláriumokban elérhető egy védőfólia, ami egyszer használatos, és minden egyes vendég után újat lehet tenni a gép plexijére. Ez arra szolgál, hogy még könnyebb legyen a higiéniai feltételeket betartani, és teljesen biztonságosan lehessen szoláriumozni.
5. Vigyázz az anyajegyeidre! Külön kend be az anyajegyeidet fényvédő krémmel!

 


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!