Érdemes-e szoláriumba járni nyáron?

Érdemes-e szoláriumba járni nyáron?

2017-05-10

A téli hónapokban, ha nem akarod elveszíteni a barnaságodat, magától értetődő a szolárium használata.

A nyár közeledtével azonban sokan megtorpannak: van-e értelme szoliba járni akkor, amikor egyébként is egyre jobban fog a nap, és az emberek nagy része magától is lebarnul?

Sokan pártolják a természetességet, ezért a napot részesítik előnyben a szolival szemben. Gyakran hallani, hogy fölösleges szoláriumba járni, amikor kint hétágra süt a nap, inkább feküdjünk ki napozni, az egyébként is jobb, mint a mesterséges sugarak. Mi pedig itt torpanunk meg egy pillanatra: vajon tényleg igaz, hogy a természetes nyári napsugarak a bőrünk szempontjából jobb választást jelentenek, mint a szolárium? Biztos, hogy a melegebb hónapokban fölösleges szolizni?Nap vs. szolárium

Nos, az mindenképpen igaz, hogy a napon is meg lehet szabadulni a fehér bőrtől. Más kérdés, hogy megéri-e. Hosszú évek óta mást sem hallunk, mint hogy milyen durva az UV-sugárzás, mekkora károkat okozhat a bőrnek, ha rendszeresen érik a napsugarak a legmelegebb órákban. Persze a szabályt már mindenki ismeri: délelőtt 11 és délután 3 óra között tilos napozni, sőt, lehetőleg ki se menjünk a napra a legnagyobb melegben. De vajon délután 3 óra után 20 perccel már biztonságos a napozás? Akkor már garantáltan gyengébbek annyival a sugarak, hogy nem okozunk kárt a bőrünknek?

A nappal éppen ez a gond: soha nem tudhatjuk biztosan, hogy pontosan mekkora sugárzás éri a bőrünket, és ez mennyi kárt okoz benne. Ha szerencsénk van, évekig napozhatunk, és nem lesz belőle soha semmi problémánk. Ha azonban rossz lapot húzunk, könnyen súlyos következményekkel számolhatunk.

Különösen nagy veszélyben vannak azok, akiknek egyébként is érzékeny a bőrük. A világos bőrűek a napon gyakorlatilag 5 perc alatt is csúnyán leéghetnek. Ez a szoláriumban nem fordulhat elő, hiszen ellenőrzött körülmények között, a bőrtípusunknak megfelelő programmal barnulhatunk. A szolárium így sokkal biztonságosabb rövid- és hosszútávon egyaránt.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!