Ettől nem leszel barnább!

Ettől nem leszel barnább!

2017-01-20

Mint mindennel, a szoláriumozással kapcsolatosan is rengeteg tévhit terjeng.

Itt most nem azokra gondolunk, amik a szolizás káros mivoltát feszegetik, ezt a témát elégszer kiveséztük már. Nemcsak az ellenzők oldalán terjednek olyan teóriák, amikben nem sok az igazság, hanem a lelkes szoláriumozókén is. Persze ezek leginkább arról szólnak, hogyan lehetsz még barnább, vagy hogyan barnulhatsz gyorsabban.

Sajnos ki kell ábrándítsunk mindenkit: házi praktikákkal nem igazán lehet ezt a folyamatot gyorsítani. Megvannak azok az eszközök, amik segítenek abban, hogy minél gyorsabban elérd, majd hatékonyan megtartsd a kívánt színt, de ezek nem olyanok, amiket te otthon bevethetsz.

Nézzük, milyen tévedések vannak a barnulással kapcsolatban:

• Jó sokat kell járni, hogy szép barna legyen az ember bőre. Nos, az tény, hogy ha az elején rákapcsolunk, gyorsan barnul a bőrünk – de milyen áron? A túl sok szoláriumozás vízhiányossá, szárazzá teszi a bőrünket, látványra pedig minden lesz, csak egészséges nem. A barna bőr is csak akkor szép, ha egyébként egészséges és ápolt. Ennyire nem érdemes sietni! Ráadásul ha túl gyakran szolizol, elérheted a barnaságnak egy olyan szintjét is, ami már nagyon természetellenes, ez sem egy vonzó látvány.
• Fürdés után kell szoláriumozni. A barnulás szempontjából nincs jelentősége, hogy közvetlenül a szolizás előtt zuhanyoztál-e, habár higiéniai szempontból kétségtelenül nem árt. Színed nem lesz gyorsabban, ha pont a szoli előtt zuhanyozol, a szoláriumkrémek használata azonban ilyenkor ideális. Ezek valóban segíthetnek abban, hogy szebb, egyenletesebb színed legyen, és hidratáltabb maradjon a bőröd.
• Az a jó, ha megpirulsz kicsit. Nem, ez semmiképpen nem jó, egészen pontosan annyit jelent, hogy megégett a bőröd, tehát valamit rosszul csináltál. Ha megégeted a bőrödet, attól nem leszel barnább, ugyanis a piros nem barnul be, hanem fogja magát, lehámlik, és ugyanolyan fehér leszel, mint voltál, csak lehet, hogy még foltos is. Arról nem beszélve, hogy a bőrödnek ez nagyon nem tesz jót.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!