Fürdőruhában vagy meztelenül szolizzak?

Fürdőruhában vagy meztelenül szolizzak?

2017-01-02

Kezdő szolizókban gyakran merül fel a címben szereplő kérdés, már csak azért is, mert itt nem működik az „úgy csinálom, ahogy a többiek” módszer, hiszen érthető módon nem látjuk a többieket szoláriumozás közben.

A meztelenség pedig egy olyan téma, amiről nem beszél az ember akárkivel, így aztán marad az, hogy eldöntjük, vajon hogyan is lenne ez jó, és megpróbáljuk kitalálni, hogy csinálják mások.

Nos, a jó hír, hogy erre nincs szabály. Van, aki szeret meztelenül szoláriumozni, így mindenhol szépen, egyenletesen barnulhat, nincsenek fehér sávok. Olyan is van azonban, aki annyira szemérmes, hogy még egyedül sem nagyon szeret meztelenkedni. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, valószínűleg jobban fogod érezni magadat szoláriumozás közben, ha bikinit viselsz.

Érvek a meztelenség mellett

Ahogy már említettük, ha meztelenül szolizol, nem lesznek a testeden fehér sávok ott, ahol a fürdőruhád pántjai futnak. Van, akit nem nagyon érdekel, hogy itt-ott fehérek maradnak, másokat viszont nagyon zavar. Ha te is úgy érzed, nem tetszenének a csíkok, inkább a meztelenséget válaszd. A szoliban senki nem lát, így nincs ok a szégyenlősségre – ha már fontos neked, hogy szép, napbarnított színed legyen, a pántok ne törjék meg a barnaságot! Ha pedig a fekvő szolit választod, még kényelmesebb is lehet, ha sehol nincs egy pánt, csomó stb. Sőt, ha olyan fürdőrucid van, amiben van például fém karika, a szoliban az át is melegedhet annyira, hogy megégesd magad vele!

Miért jobb fürdőruhában?

Nos, ahogy már említettük, a szolizásnak az (is) lenne a célja, hogy jól érezd magad közben – ha azonban szégyenlős vagy, és a meztelenség miatt folyton zavarban érzed magad, ez nem fog megvalósulni. Lehetnek továbbá olyan anyajegyeid, amiket jobb eltakarni. Ha ezek olyan részen vannak, amit a fürdőruha éppen takar, nagyon jól jöhet, hogy rajtunk van. Másrészről, véletlenül sem törhet rád senki, még a személyzet sem ruha nélkül. Erre egyébként kicsi lenne az esély, de fürdőruhában nem kell emiatt aggódnod.

 


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!