Hányszor szabad egy héten szolizni?

Hányszor szabad egy héten szolizni?

2016-11-22

A címben szereplő kérdés szinte mindenkiben felmerül, aki szoláriumozásba kezd. Az első pár alkalom után, amikor az ember megszerez egy alapszínt, és már nem félti annyira a bőrét a leégéstől, erős lehet a kísértés, hogy minél gyakrabban menjünk, hogy a szín még szebb legyen, véletlenül se fakuljon. 

És hát valljuk be, a hideg, őszi-téli hónapokban jól is esik a szolárium melege, az ember így hajlamos egy kicsit túlzásba esni.

De miért is jó gyakran menni?

Szolizni elméletileg csak azért kezdünk, hogy kicsit barnábbak legyünk. Kívülállóként nagy valószínűséggel nem is érti az ember, hogy lehet erre rákattanni. Aki azonban már próbálta, az tudja, hogy szolizni egyszerűen jó. Kellemes érzés, ahogy a meleg sugarak „sütik” az embert, ráadásul a legnagyobb rosszkedvet is képes elűzni a jó meleg szolárium és a kellemes fény, ami nem mellesleg a D-vitamin termelésre is jó hatással van, és már kimutatták, hogy depresszió ellen is hatásos.Nem szabad túlzásba esni

A számos előny ellenére sajnos mégsem lehet túlzásba vinni a szoláriumozást. Ennek az az oka, hogy mégiscsak UV-sugarak érik a bőrünket, amik nagy dózisban már károsak. Ezért van terjedőben az a tévhit, hogy a szolárium káros, és bőrrákot okoz. Nem okoz, amennyiben ésszerű keretek között szoláriumozunk, és nem esünk át a ló túloldalára. Természetesen senkit nem lehet letiltani a szolizásról, hiszen felnőtt emberként magunk döntünk arról, hogy milyen hatásoknak tesszük ki a bőrünket, de a saját jól felfogott érdekünkben azért nem árt, ha betartjuk az erre vonatkozó ajánlásokat.

Mégis, mennyi az annyi?

Ezek után természetes, hogy felmerül a kérdés, hogy mennyi az a szoláriumozás, ami még nem káros, hol van a plafon? Hogy ezt megtudd, mindenképpen kérd ki a szoláriumban dolgozók tanácsát, hozzáértők ugyanis nagy valószínűséggel már ránézésre tudni fogják, melyik típusba tartozol, és mennyi időt szabad szoliban töltened egy héten maximum. Van viszont egy adat, amit jobb ha szem előtt tartasz, ha szoláriumozol. Az éves össz. mennyiség maximum 40 alkalom lehet, és ebbe beleértendő  a szabadban napozások száma is.

 


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!