Hogyan hat a szolárium a hajra?

Hogyan hat a szolárium a hajra?

2017-01-02

A szolárium bőrre gyakorolt pozitív és (vélt) negatív hatásairól rengeteg cikket lehet olvasni, más kérdés, hogy ezek mennyire hitelesek.

Arról azonban nem nagyon esik szó, hogy a hajunk hogyan viseli a szoláriumozást. Mint ahogy a napfény, úgy a szolárium is hatással van ugyanis a hajunkra – valójában egészen hasonló hatással.

Arról a többség azért tud egyet s mást, hogy a napon vigyázni kell a hajunkra is, nem csak a bőrünkre. A haj is meg tud ugyanis égni, akárcsak a bőr. Bár kevésbé jár látványos eredménnyel, a bőrrel ellentétben nem változik meg a színe, nagymértékben tud károsodni: kiszárad, megváltozik a szerkezete, durva, sprőd lesz, végül pedig letöredezik. Márpedig ha a hajunk nem szép, az az egész megjelenésünkre negatív hatással van. Nos, a szoliban sem árt vigyázni.

Ne vigyük túlzásba!

A szoláriumozás ésszerűségének fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni – egészségünk, testi épségünk megóvása érdekében nagyon oda kell figyelni. Sokan vallják, hogy a szolárium egészségtelen. Nem az, valójában nagyon sok pozitívumot is ad, de csak akkor, ha nem visszük túlzásba.

A hajra ugyanez vonatkozik: nem árt neki a szolizás akkor, ha normális keretek között járunk barnulni, nem minden nap, hosszú időre. Amennyiben betartjuk a fokozatosságot, és normál időközönként (azaz bőrtípustól függően átlag heti 1-2 alkalommal) járunk szoliba, nem kell aggódnunk a hajunk épsége miatt. Egyet nem árt tudni: ha a bőrünkön látszik, hogy túl sok volt, a hajunk már rég megszenvedte.

Mi lehet a következménye, ha túl sokat szolizunk?

Nagyjából ugyanaz, mintha túl sokat napoznánk: a haj vízhiányos lesz, kiszárad, ennek következtében fakó, sprőd, szénaboglyaszerű lesz, majd széttöredezik. Amennyiben a hosszú hajkorona híve vagy, és szolizol, mindig figyelj a mértékre! Az sem árt, ha adsz egy kis extra ápolást a hajadnak: heti egyszer egy regeneráló hajpakolás alkalmazása csodákat képes tenni, és segít a hajadnak abban, hogy megőrizze szépségét és egészségét.

Jó ötlet lehet az is, ha a hajadat egész egyszerűen letakarod a szoliban például egy úszósapkával. A fürtjeidet így egyáltalán nem érik a káros sugarak, ezért sokkal könnyebben meg tudod védeni az épségüket.


Bejegyzéseink

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

2019-12-14

Hányszor kell szolizzak, hogy látszódjon?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!