Hogyan hat a szolárium a szeplőkre?

Hogyan hat a szolárium a szeplőkre?

2018-12-15

Arról már rengetegszer írtunk, hogy hogyan hat a bőrre a szoláriumozás, vagy hogy mire érdemes figyelni érzékeny bőr esetén.

A nyári napozás alkalmával sokan észrevehetik, hogy a szeplőik előbújtak, vagy megerősödtek. De mi a helyzet a szoláriummal?
Ha szeplős a bőröd, vagy hajlamos vagy rá, akkor joggal merülhet fel benned a kérdés, hiszen mind vágyunk a szép, napbarnított bőrre. Ebben az esetben ráadásul érdemes körültekintőnek lenned, hiszen ezek az apró foltok leginkább a világos bőrön bukkannak fel.

Szolárium kontra napsütés

Amennyiben nem kedveled az arcodon felbukkanó kis pöttyöket, akkor sajnos rossz hírünk van. A szolizás hatására ugyanis pontosan ugyanazt az eredményt várhatod, mintha napoznál. Mivel a csövek is UV-sugarakkal dolgoznak, a színedben is ugyanazok a változások észlelhetőek majd.
Hogy miért van ez így? A válasz egyszerű, ezeken a területeken megnövekedik a pigmenttartalom. A napsütés hatására ez az érték tovább fokozódik, így a szeplők tovább sötétednek. Ennek köszönhető az is, hogy ősszel és télen, amikor kevesebb a fény, a szeplők elhalványulnak vagy eltűnnek.

Erre figyelj, ha szeplős vagy

Mivel a szeplők zömmel világos bőrön jelennek meg, ezért mindenképpen érdemes kiemelt védelemről gondoskodnod. A fényvédelem, a hidratálás és a barnulási idő szigorú betartásával természetesen nem kell tartanod a leégéstől, vagy más, hosszú távú problémáktól, ám a te esetedben nem érdemes türelmetlennek vagy hanyagnak lenni.
Érdemes kevesebb időt tölteni a gépben és hosszabb barnulási folyamattal számolni, így biztos lehetsz benne, hogy nem égsz majd le.
Ha nem vagy biztos a dolgodban és szeretnél biztosra menni, használd kalkulátorunkat, ami kiszámítja neked a megfelelő szolirendet. Ha megfelelően óvod a bőrödet, akkor nem kell lemondanod a gyönyörű színről, de az egészségedről sem.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!