Hogyan kezdjek neki a szolizásnak?

Hogyan kezdjek neki a szolizásnak?

2016-11-07

Amikor úgy döntesz, szoláriumozni szeretnél, rengeteg kérdés merülhet fel benned.
Az első valószínűleg az, hogyan is kell ennek nekikezdeni?

Csak sétáljak be egy szimpatikus stúdióba, mondjam, hogy szolizni jöttem?
És hogyan tovább? Mennyi időre menjek? Milyen gyakran? Mikor leszek barna?

1. szabály: tájékozódj!

Az első és legfontosabb, hogy információkat szerezz a szoláriumozásról. Ezt megteheted az interneten, de kérdezősködhetsz néhány tapasztalt szolihasználó ismerősödnél is. Még jobb, ha betérsz egy profi stúdióba, és ott teszed fel a kérdéseidet azoknak, akik értenek a témához. Semmiképpen ne menj be akárhová, és ugorj be az első gépbe, amit meglátsz!

2. szabály: tudd meg, milyen a bőröd!

A bőrtípusod ismerete nagyon fontos ahhoz, hogy biztonságosan tudj barnulni. Nagyon nem mindegy, hogy világos típus vagy (szőke, kék vagy zöld szemű, hófehér bőrű), vagy sötétebb tónusú (barna vagy fekete haj és szem, barnásabb bőr). Az az időtartam, ami egy barnább bőrű embernek meg sem kottyan, könnyen leégést eredményezhet egy világos típusnál.

3. szabály: használj krémeket!

A szoláriumkrémek használatával egyrészt, segíthetsz magadnak, hogy gyorsabban tudj barnulni, másrészt óvod a bőrödet. A szimpla testápoló nem elég ilyenkor, mert a bőrödnek extra hidratálásra van szüksége.

4. szabály: soha ne viselj sminket, krémet, parfümöt!

A legjobb eredmény elérése érdekében ezeket mellőznöd kell, ráadásul a bőrödnek sem tesz jót, ha a meleg hatására ezek felszívódnak! Szoliba mindig smink nélkül, parfüm nélkül kell menni, csakis szoláriumkrém lehet rajtad!

5. szabály: ne akarj azonnal barna lenni!

Ha szolizni szeretnél, nyilván az a célod, hogy szép, barna bőröd legyen. Nos, ehhez türelem kell. Ne akard a dolgot siettetni, mert nem megy azonnal. Ha a gyorsabb hatás reményében rögtön belecsapsz a lecsóba, és hetente többször, hosszú időre állsz vagy fekszel be a szoláriumba, csak azt fogod elérni, hogy leégsz, majd az egész lehámlik, és ugyanolyan fehér maradsz, mint voltál. Haladj lassan, kíméletesen. Így sem kell sokáig várnod az eredményre, mert a Coffee Love csövek például már 3 hét alatt látványos változást idéznek elő.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!