Hogyan NE szolizz?

Hogyan NE szolizz?

2016-11-09

Mint mindent, a szoláriumozást is lehet jól és rosszul csinálni – és sajnos azok vannak többségben, akik rosszul csinálják. Persze nem szándékosan, hiszen nem is tudják, hogyan kellene jól csinálni. 

Ők azok, akik az esetek többségében mindenféle utánajárás nélkül csak belekezdenek a szoláriumozásba, olyan ritmusban., ahogyan gondolják. Aztán persze jönnek a kellemetlen meglepetések, amik megelőzhetők lettek volna, ha egy kis utánajárással kezd az ember.


Hogy te ne járj így, összeszedtük, hogyan NE szoláriumozz:

1. Ne találomra válassz csőtípust! Sok kezdőnek fogalma sincs arról, hogy egyáltalán eltérő csövek léteznek, nemhogy arról, milyenek is ezek. Ha pedig hallottak már valamit arról, hogy ezek nem egyformák, sokan csak utánajárnak, melyik ígéri a leggyorsabb eredményt, és azt választják. Bőrszíntől, bőrtípustól függetlenül. Nos, ez egyenes út lehet a leégéshez, és a bőr károsodásához, ezért ezt semmiképpen ne csináld!
2. Ne hidd, hogy minél több időre mész, annál jobban barnulsz! Sokan esnek abba a hibába, hogy mivel gyors eredményt akarnak, jó hosszú időre fekszenek vagy állnak a gépbe. Nos, ez nem éppen a legjobb ötlet: barnább nem leszel, de pirosabb igen. Aztán ez szépen lehámlik, és ugyanolyan fehér maradsz, mint voltál. A hosszú szolizással legfeljebb leégni lehet.
3. Nem kell naponta járni! A másik tipikus hiba, hogy szintén a gyorsaság reményében, túl gyakran jár valaki szoliba. Nos, így lehet, hogy valóban gyorsan barnulsz, de nem lesz benne köszönet: a bőröd könnyen vízhiányos lehet, aminek következtében hiába a barnaság, bizony nem lesz szép. A kevesebb több elvet követve, inkább ritkábban járj.
4. Ne legyen rajtad smink, krém, parfüm! Ezek egyrészt fényvédőt tartalmazhatnak, amik miatt foltosan barnulhatsz le, másrészt nem tesz jót, ha a hő hatására nagyon beszívódnak a bőrödbe, csúnya pattanásokat eredményezhetnek. Szoliba mindig smink, testápoló, krémek és parfüm nélkül menj! Egyetlen kozmetikumot érdemes használni szolizás előtt, ez pedig a szoláriumkrém.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!