Hogyan szolizz ésszerűen?

Hogyan szolizz ésszerűen?

2016-09-22

A napbarnított bőr évek óta hódít a porcelánszerű, fehér bőrrel szemben. Persze nem mindenki olyan szerencsés, hogy alapból is szép, barna bőre van, de szerencsére erre kiváló megoldást nyújt a szolárium.

Sajnos azonban amióta csak létezik a szoli, terjednek azok az elméletek, amik szerint károsítja a bőrt, öregek, ráncosak, csúnyák leszünk tőle idő előtt, sőt, bőrrákot okoz. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az ésszerű szoláriumozás ilyesmit nem vált ki, ez csak a szélsőséges szolihasználatra jellemző.

De hogyan is kell ésszerűen szolizni?

• Ne vidd túlzásba! A bőrtípusodat és az alapszínedet figyelembe véve érdemes szakértő segítséggel előre kitalálni és megtervezni, hogy milyen sűrűn és mennyi időre célszerű beállni vagy befeküdni a barnítóba. Az sem mindegy, hogy milyen csövek vannak a gépben, ebben is érdemes segítséget kérni.

• Figyelni kell a folyadékbevitelre! A korán ráncosodó bőr nem a szoli, és nem is Nap bűne. Egyrészt sajnos szerepe van benne a genetikának, másrészt nagyon sokat számít, hogy hidratálod-e megfelelően a bőrödet, illetve a szervezetedet. A vízhiány ugyanis elsődlegesen a bőrön fog meglátszani: színtelen, fakó, élettelen, és bizony ráncos lesz.

• Használd a megfelelő krémeket. Ha már belülről hidratálod a szervezetedet, érdemes a külső hidratálásra is figyelmet fordítani. Gondolunk itt arra, hogy a megfelelő krémekkel sokkal alkalmazkodóbbá, rugalmasabbá tehető a bőr. Mindemellett így nem alakul ki vízhiányos állapot, ami azt jelenti, hogy a ráncok is később fognak megjelenni.

• Ne aszalódj a Napon! A legrosszabb, amit tehetsz, hogy a szoli mellett a Napra is rendszeresen kifekszel. Még ha használsz is naptejet, a Nap sugarai bizony nagyon erősek tudnak lenni nyáron. A szolárium hatásával összeadva pedig már igenis lehet túl sok! Míg a szoli úgy van kitalálva, hogy kímélje a bőrt, a Nap már nem lesz ránk ennyire tekintettel. Ha ész nélkül napozunk a szolizás mellett, a tartós barnaság reményében, tényleg komolyan árthatunk a bőrünknek.

 


Bejegyzéseink

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

2019-12-14

Hányszor kell szolizzak, hogy látszódjon?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!