Így alakítsd a heti szoliadagot

Így alakítsd a heti szoliadagot

2018-10-19

A szoláriumot illetően állandó beszédtéma a bőr védelme. Korábban már mi is írtunk arról, hogy hogyan érdemes biztosítani a bőröd védelmét a barnulás alatt.

Az egészséges, mégis kellemesen barna tónus eléréséhez elengedhetetlen, hogy jól válaszd meg a látogatások számát is!
Az optimális eredmény érdekében célszerű először górcső alá venni a bőrtípusodat. Ha nagyon világos bőrrel büszkélkedhetsz, könnyedén leéghetsz, ha túl sok időt töltesz a szoliban. A kevésbé érzékeny bőrűek lehetnek bátrabbak, de ebben az esetben sem érdemes túlzásokba esni.

Hány alkalom az ideális?
Arról, hogy hányszor érdemes ellátogatnod a szalonba, megoszlanak a vélemények. A szakértők becslése alapján évente 30-50 alkalom a maximum, ám ezt is nagyban befolyásolják az egyedi tényezők és igények.
A legtöbb stúdió és bőrgyógyász javaslata szerint két látogatás között 48 órát érdemes várni. Ez alapján ideális esetben heti három szoláriumozás még nem ártalmas. Lényeges, hogy ez a szám is csak abban az esetben érvényes, ha nem kombinálod napozással.
A túl sok napozás és szoláriumozás együttes hatása jelentősen megnöveli a bőrrák kialakulásának kockázatát!

Mennyi időt tölthetsz a szoláriumban?
A bőrtípusod azt is meghatározza, hogy hány percet érdemes a csövek alatt eltölteni. Ez az érték a minimális erythema dózis, röviden MED, ami azt az időintervallumot mutatja, ami már látható és kellemetlen bőrpírt eredményez.
Amennyiben esetleg mégis leégtél, mindenképpen tarts egy hét szünetet! Ennyi idő alatt a bőröd megnyugszik és regenerálódik, így visszatérhetsz a megszokott barnulási rutinhoz.
Ha nem tudod, mennyi lenne az ideális idő és alkalom, hogy elérhesd a kívánt színt, használd kalkulátorunkat!

Bőröd jellemzőinek megadásával nem csak azt számítja ki neked, hogy hány percre van szükséged, de azt is, hogy hány alkalommal!
A szolárium alkalmazottaitól is bátran kérhetsz segítséget. Szakértelmükkel és rutinjukkal segíteni fognak neked, hogy elégedetten és csodás színnel lépj majd ki az ajtón.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!