Így ápold a bőrödet szolizás után

Így ápold a bőrödet szolizás után

2018-10-24

Gyakran ismételt kérdésekben és általános tájékoztatókban gyakran olvashatod, hogy szolizás után ne feledkezz meg a bőrápolásról. Habár az újabb generációs fénycsövek kevésbé jelentenek megterhelést a bőr számára, fontos, hogy soha ne feledkezz meg a helyes testápolásról!

Akárcsak napozáskor, a szoláriumban is ki vagy téve a sugarak előnyös és káros hatásainak egyaránt. A megfelelő hidratáció és gondoskodás elengedhetetlen, hogy a bőröd a legjobb állapotában ragyoghasson. Ennek az egyik eszköze a szolikrémek használata, ám ez nem helyettesíti az otthoni testápolási rutint.

Az éltető víz
A szervezeted vízháztartásának szinten tartása nem csak a tested működésében, de az egészséges megjelenésedben is döntő szerepet játszik. Minden nap fogyassz el legalább 2,5 liter vizet, hogy a lehető legjobb formádat hozhasd.
Amíg barnulsz, a bőröd vizet veszít, a vízhiányos bőr pedig hámlik, viszket és nem is mutat jól. Könnyedén elkerülheted ezt a problémát, ha a bőrtípusodnak megfelelő, hidratáló testápolókkal megelőzöd a kiszáradást.

Táplálás a barnulás után
Ha igazán mélyreható ápolásra vágysz, a hidratáció mellett gondolj a bőröd táplálására is. A barnítás következtében a vízveszteséggel megnövekszik a felső szaruréteg. A shea vaj és a kakaóvaj hidratáló hatása mellett megnyugtatja és puhítja a bőrt, így adva vissza annak rugalmasságát.
A különböző testvajakban ráadásul nem csak ezt a fontos összetevőt találhatod meg, hanem további fontos elemeket is, mint a vitaminok és az árványi anyagok. A bőr öregedésének megakadályozásában nagy segítséget nyújt az aloe vera, a C-vitamin, az A-vitamin és az uborka kivonat is.
Fontos, hogy bőrradírt szoláriumozás előtt vagy után közvetlenül ne használj! A frissen radírozott bőr könnyebben leég a szoláriumban, ezzel kellemetlen perceket okozva neked. A barnulást követően pedig érdemesebb inkább nyugtató hatású kozmetikumokat alkalmazni.
Ápold megfelelően a bőrödet és a szoláriumozás kevésbé viseli majd meg. Kellő odafigyeléssel és gondoskodással mindig ápolt, vonzó és ellenállhatatlanul barna leszel!


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!