Így segítsd a barnulásodat belülről

Így segítsd a barnulásodat belülről

2018-10-19

Kevesen tudják, de a barnaságod tartósságát és gyorsaságát nagyban befolyásolja az életmód is.

Ha megfelelően étkezel, és olyan ételeket eszel, amelyek elősegítik a barnulási folyamatot, még könnyebben érheted el, hogy a bőröd gyönyörű és kellemes tónusú legyen.
A napozást és szoláriumozást előkészítő táplálkozás ráadásul nem csak meggyorsíthatja a pigmentációt, de további jótékony hatással bír. Ha elég, vitaminban gazdag táplálékot juttatsz a szervezetedbe, akkor a bőröd is egészségesen tud ragyogni és a közérzeted is a lehető legjobb lesz.

Edd magad barnára
A legismertebb és legnépszerűbb vitamin, ami nagy segítséget nyújthat számodra a legjobb szín elérésében, az a béta-karotin. Ez a provitamin felelős a szervezetedben a barnulásért, valamint segíti a bőröd regenerálódó képességét is.
Ez a sokoldalú antioxidáns ráadásul a krónikus betegségek megelőzésében is igen hasznos. Képes semlegesíteni azokat a szabadgyököket, amelyek ezekért a problémákért okolhatóak. Legkönnyebben zöldségekből és gyümölcsökből juthatsz hozzá, mint a sárgarépa és a sütőtök, de étrend-kiegészítő formájában is szedhető.
A kakaóvaj szintén elősegíti a pigmentációt, így a béta-karotinnal együtt bátran alkalmazhatod. Kellő mennyiségben alkalmazva gyönyörű, aranybarna színt kölcsönöz majd számodra.

Óvd a tested belülről
Az egyik legjobb választás, ha a tested jólétét szeretnéd biztosítani a sokat emlegetett C-vitamin. Ebben az esetben azonban célszerű figyelned arra is, hogy túlzásba vitele lassíthatja a barnulási folyamatot. A megfelelő mennyiségben szedve azonban támogatja a szervezet védekező képességét – így segít a káros sugarak semlegesítésében is.
A napozás és a szoláriumozás esetén is fontos, hogy gondoskodj a hidratációról is. Erre a legjobb választás a víz, ám ha biztosra szeretnél menni, az ásványi anyagokban gazdag zöldség és gyümölcslevek is jó alternatívák lehetnek. Ha a vízháztartásod rendben van, a bőröd rugalmas és egészséges marad.
Ha tutira akarsz menni, mindig érdemes megfelelően táplálni a testedet. Kövesd tanácsainkat és a tested meghálálja a törődést!


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!