Ilyen szoláriumba ne járj!

Ilyen szoláriumba ne járj!

2017-01-16

Az utóbbi egy-két évtizedben gombamód elszaporodtak a szolárium stúdiók, sőt, az utolsó kis kozmetikai szalonban is van legalább egy gép.

Ezzel önmagában semmi baj nem lenne, ha a tulajdonosok odafigyelnének arra is, hogy a személyzet megfelelő ismereteket szerezzen a gépekről, a csövekről, illetve az ésszerű és biztonságos szoláriumozás szabályairól. Ez azonban nagyon gyakran elmarad, így hozzá nem értő emberekhez mennek be sokszor teljes kezdő, laikus barnulni vágyók, ez pedig nem éppen egészséges párosítás.

De vajon honnan lehet felismerni a korrekt, jó minőségű szalonokat, és azokat, ahol nem számíthatunk szakszerű támogatásra, sem megfelelő körülményekre? Nos, biztosra nehéz menni, de a jelek árulkodók lehetnek.

Ne menj olyan szoliba, ahol:

1. Gond van a higiéniával. Ha már belépéskor is csak egy koszos kis lyukat látunk, jobb, ha lendületből meg is fordulunk és ki is megyünk. Egy igényes, minőségi szalon természetesen ad a higiéniára, tisztaságra. Ha nem ezt tapasztaljuk, már csak az egészségünk miatt sem érdemes maradni – kit tudja, a gépeket mennyire tartják tisztán?
2. Ha a személyzetet nem érdekli, mit csinálsz. Egy olyan helyen, ahol adnak a stúdió jó hírére, színvonalára, meg fogják kérdezni, hogy szoliztál-e már, és ha nem, segíteni fognak abban, mennyi időre, milyen sűrűn érdemes járnod. El fogják mondani, milyen gépek, illetve csövek vannak, ezek mit tudnak nyújtani, milyen eredményre számíthatsz és mikor leghamarabb. Ha nem ezt tapasztalod, ha senki nem kérdez semmit, csak bekísérnék, hogy csináld, ahogy jónak látod, valószínűleg nem a legjobb helyen jársz.
3. Elavultak a gépek, régiek a csövek. Ez tipikus esete annak, amikor a lehető legolcsóbban próbálnak megvenni mindent, és a lehető legkisebb befektetéssel akarnak keresni. Rá kell kérdezni, mikor voltak cserélve a csövek, a milyen típusúak, illetve gépeken is látszik, mennyire régiek. Ha azt látod, hogy nem a legmodernebb technikával dolgoznak, nem érdemes időt pazarolni rájuk – igényes stúdió ugyanis követi az újításokat, mert a legjobbat akarja nyújtani.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!