Intelligens csövek a bőr védelmében

Intelligens csövek a bőr védelmében

2017-03-21

A szolárium biztonságos mivoltáról igen eltérőek a vélemények, de mára már viszonylag elterjedt az igazság ezzel kapcsolatban, azaz, hogy nincs káros hatással a bőrre, amennyiben ésszerűen használják.

A kulcs pedig az ésszerűség, tehát magán a szoláriumot használó emberen múlik, hogy a barnulásának lesz-e valamilyen káros hatása a bőrére, vagy nem.

A nem megfelelő használatot sajnos nem lehet megakadályozni, hiszen alapvetően mindenki azt csinál, amit akar. Ha valaki hófehér bőrrel 20 perccel szeretne kezdeni, a legdurvább csövekkel, és nem tudjuk lebeszélni róla, nincs mit tenni. Persze mondhatunk nemet, de majd elmegy máshová, előbb-utóbb úgyis talál olyan helyet, ahol nem érdekli a személyzetet, mennyi időt készül a gépben tölteni. Sajnos előfordul, hogy a barnulni vágyók a szakemberek tanácsai ellenére több időt töltenek a gépben, mint kellene, ezért leégnek, ami máris negatívan hat a bőrre.

Mivel annál többet nem nagyon lehet tenni, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a veszélyekre, a szoláriumokat kellett minél biztonságosabbá tenni. Ma már létezik olyan megoldás, amivel még hosszas sütkérezés esetén se égünk le: az intelligens csövek legfeljebb 0,3W/m2 UV sugárzást bocsátanak ki, így nem kell aggódni amiatt, hogy túlzásba esünk, és ennek a bőrünk látja kárát.

Kicsit tovább tart a barnulás

Persze mindennek van ára, a biztonságé pedig jelen esetben az, hogy az intelligens csövek használatával több időt kell a gépben tölteni a barnuláshoz, ugyanis 15-25 perc a barnulási idő. Persze ez még mindig nem a világ vége, hiszen csak kényelmesen sütkérezünk ez idő alatt, ráadásul kockázatmentesen. Ezekkel a csövekkel még a leégésre hajlamos, fehér bőrű szolizni vágyók is nyugodtan barnulhatnak mesterségesen. A hosszas szoláriumozás közben ellazulhatunk, kikapcsolhatunk, nem mellesleg a szervezetünk még több D-vitamint tud termelni, ami a hangulatunkra is hatással lehet.

A fehér bőrűeknek is tökéletes

A fehérebb, érzékenyebb bőrű embereknek gyakran nem is szokták ajánlani a szoláriumozást, olyan sérülékeny lehet a bőrük. Mivel az intelligens csövek nagyon kíméletesek, az érzékeny bőrűek is nyugodtan választhatják a barnulás ezen formáját. Egy ilyen csövekkel felszerelt szoláriumban ugyanis képtelenség leégni, helyette egyenletesen barnulhatunk. Akik az I.-es bőrtípusba tartoznak azoknak viszont rossz hír, hogy még ezeket az EU 0,3-as csöveket sem használhatják.


Bejegyzéseink

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

2019-12-14

Hányszor kell szolizzak, hogy látszódjon?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!