Itt a strandszezon és máris leégtem! Mit tegyek?

Itt a strandszezon és máris leégtem! Mit tegyek?

2019-04-11

A legtöbb strand bizony május első hétvégéjén megnyitja kapuit és várja a barnulni és fürdőzni vágyó vendégeket.

Ilyenkor mindenki kifekszik a Napra és alig várja, hogy legyen egy kis színe, amit hétfőn majd jól megdicsérnek a munkahelyén. De mivan akkor, ha nem pont úgy történnek a dolgok, ahogy vártuk? Ha a barnulás helyett egy csúnya leégéssel találod magad szemben? Tudom, most írhatnám, hogy szolizni kellett volna napozás előtt, hogy a bőröd megfelelően felkészüljön az UV dózisra, de lehet, hogy nem volt időd és mindig halogattad a stúdióba járást. Mit tudsz tenni, ha leégtél?

Ne menj a Napra, amíg le vagy égve

A napozás és a szolárium között óriási a különbség. Abban mind a ketten egyet értünk, hogy mind a kettő tevékenység szuper, hiszen csak fekszünk és lazítunk és közben gyönyörű barnák leszünk. Igen ám, de a szoláriumban meghatározott idő alatt meghatározott mennyiségű sugárzás ér minket. A Napon fekve fogalmunk sincs, hogy mennyi az elég. Az is lehet, hogy valaki 3-4 órát is sütkérezik és alig lesz színe, míg valaki épp, hogy 20 percre kimegy és már megkapja a Nap. A szoláriumban ezzel szemben időről-időre fel tudod építeni a saját mennyiségedet, ami a bőrtípusodnak megfelelő. Ehhez mindenképp kérj segítséget a szoláriumban dolgozó kollégáktól, vagy használd az oldalon található SzoliRend kalkulátort. Ha pedig már megtörtént a baj, akkor a legjobb, amit most tehetsz, hogy elkerülöd a napozást, sőt a szoláriumot is egészen addig, amíg a leégés el nem múlt 100 %-osan.

Mit tegyünk, ha leégtünk?

Nos nagyanyáink a jó öreg tejfölre esküdtek, de gondolom te sem szeretnél egy bödönnel magadra tenni, így amit első körben tudsz csinálni az az, hogy bőrnyugtató krémmel kened magad. A Legjobb erre a célra az aloe vera-t tartalmazó krémek, hiszen ezek azontúl, hogy nyugtatják a bőrt, még hámképző hatásuk is van, így gyorsabban fog a bőröd gyógyulni. Ha pedig már lehámlott a bőr, ami kb. 3-5 nap is lehet, akkor érdemes a felületet hidratálni. Na és itt már szóba jöhetnek akár olyan testápolók is, amik kifejezetten segítik a barnulásodat, ezzel is támogatva a bőröd.

 


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!