Kell-e aggódni az anyajegyek miatt, ha szolizol?

Kell-e aggódni az anyajegyek miatt, ha szolizol?

2016-12-14

Az anyajegyekkel kapcsolatban a legtöbben tudjuk, hogy oda kell rájuk figyelni, mert problémásak lehetnek. Ennél többet azonban az emberek nagy része már nem tud, ezért az anyajegyek sokakat félelemmel töltenek el.

Baj, ha dudorodik, vagy nem? Baj, ha ilyen-olyan színe van? Baj, ha fény éri? Nem szabad, hogy hozzáérjen a ruha? Mi lesz, ha véletlenül kidörzsölődik? És tényleg nem szabad napozni és szolizni?

Ezek alapján azt hihetnénk, hogy az anyajegyek időzített bombák. Tény, hogy érdemes néha ellenőrizni őket, de azért nem kell folyamatosan rettegni miattuk és foglalkozni velük. Ugyanakkor ha szoláriumba jársz, nem árt, ha végignézed őket, hogy megfelelően tudd védeni a sugaraktól azt, amelyiket kell.

Mire kell figyelni?

Azokkal az anyajegyekkel, amelyek szépen belesimulnak a bőr felszínébe, nincs teendő. A kidudorodók szoktak inkább problémát okozni, de ne aggódj, ez sem szükségszerű. Nyugodtan szolizhatsz akkor is, ha ilyenek vannak a testeden, csak néhány óvintézkedést kell betartanod:

  1. Szolizás előtt kend be a szóban forgó anyajegyeket fényvédő krémmel, illetve magas faktorszámú naptejjel. Igazság szerint nem csak szoli előtt kellene ezt megtennünk, hanem például nyáron, mikor erősen süt a nap, minden séta előtt, ha az anyajegyet nem takarja ruha.
  2. Figyeld a változásokat! Az anyajegyeket egyébként is tanácsos rendszeresen ellenőrizni, de ha szoláriumozol, fordíts erre kiemelt figyelmet. Bármi változást veszel észre valamelyiken, azonnal fordulj orvoshoz! Ha bizonytalan vagy, az a legegyszerűbb, ha eleve bőrgyógyásszal egyeztetsz, így biztosan nem lehet gond!
  3. Amennyiben sok olyan anyajegyed van, ami nem egyszínű, 6 milliméternél nagyobb, illetve aszimmetrikus, szabálytalan, kiemelkedik a bőrből, esetedben az a legbiztonságosabb, ha hanyagolod a szoláriumot. Ha fontos számodra a barnaság, inkább barnító krémeket, testápolókat használj. Természetesen mindez nyáron a napozásra is vonatkozik!

Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!