Leégtél? Szolizni kellett volna!

Leégtél? Szolizni kellett volna!

2017-06-16

Nem győzzük eleget hallgatni, hogy az egekben az UV-sugárzás, a napon tartózkodni veszélyes, a nap rákkeltő, ki ne menjünk 11 és délután 3 között az utcára, de még utána is kenjük be magunkat naptejjel.

Azt hinné az ember, hogy ennyi szajkózás után ezt mindenki kívülről fújja és betartja, nincs ember kishazánkban, aki ott merne maradni a napon. Sajnos nem így van.

Pár napja strandon voltam, és szinte sokkot kaptam attól, hogy mennyi, eredetileg hófehér bőrű ember mászkál a napon teljes nyugalommal, gyakorlatilag szénné égve. Nemhogy nekiálltak délben direkt napozni (!) de még csak be sem kenték magukat semmivel. Mint az várható ebben a helyzetben, cirka fél óra után úgy néztek ki, mint a grillcsirkék.

Arról csak elképzeléseim vannak, hogy ez mennyire fájhatott utána, az viszont teljesen biztos, hogy pár nap múlva az égett bőr lehámlik, alatta pedig ugyanolyan „szép” fehérek lesznek, mint voltak – tehát még csak értelme sem volt ezt végigcsinálni.

Nem félnek a bőrráktól?

Annyi helyről lehet hallani, hogy a túlzásba vitt napozás, gyakori leégés bőrrákot okoz, de úgy tűnik, az emberek többsége ezt nem veszi komolyan, nem félnek eléggé. Ráadásul még mindig erőteljesen jelen van az a tévhit, hogy ha egyszer jól leégsz a nyár elején, többet nem fogsz, illetve meg van alapozva a színed erre a szezonra.

Nos, ez finoman szólva is tévedés: ahogy már az előbb is említettük, az égett bőr lehámlik, és nem túl valószínű, hogy szép barna szín vár alatta. De legalább a bőr cafatokban lóg, és még foltos is lehet. Mindemellett ha már lehámlott, ugyanolyan csodásan képes leégni, mint első alkalommal. Az ismételt leégések növelik a bőrrák kockázatát, ezért mindenképpen el kell kerülni!

Megvédhet a szolárium

Ha barna bőrt szeretnél, a szolárium sokkal jobb megoldás. Jól felépítve, fokozatosan tehetsz szert a vágyott barnaságra, ráadásul a barna bőr kevésbé hajlamos leégni. Ettől még a strandon be kell kenned magad, de nem leszel annyira veszélyeztetett. A szoliban ráadásul tartós színt szerezhetsz, és első alkalommal sem kell szégyenkezned a strandon.

 


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!