Létezik-e „szolibarna” bőr?

Létezik-e „szolibarna” bőr?

2018-09-06

A szolárium ellen szóló érvek között rendszeresen lehet találkozni azzal, hogy az a barnaság nem „olyan”, mint a természetes, napon barnult bőr. Valahogy más az árnyalata, nem olyan szép, mesterségesebb, látszik rajta, hogy szolis.

Kívülállók ezt hajlamosak elhinni, és inkább égetik magukat a napon, vállalva annak minden kockázatát, minthogy elmenjenek egy biztonságos szoliba, mert ők „természetes” barna színt akarnak, nem pedig „szolibarnát”. De vajon tényleg létezik-e „szolibarna” bőr, és más-e a napon barnult bőr tónusa, mint a szoláriumban szerzett barnaságé?

Van, akiről meg lehet mondani

Ha egészen őszinték akarunk lenni, el kell mondanunk, hogy igen, létezik olyan, akin kilométerekről látszik, hogy a szoláriumnak köszönheti a színét, de ez nem azért van, mert az másfajta barna, hanem egyszerűen azért, mert az illető némiképp túlzásba vitte. Sajnos nem minden szoláriumban van hozzáértő személyzet, akik segítenek belőni az optimális gyakoriságot és időtartamot, és a legmodernebb csövek sem állnak mindenhol rendelkezésre. Így lehetséges, hogy néhányan túlzásba esnek, nem látják magukon, hogy már szinte természetellenesen barnák. Na, ez az az eset, amikor látszik, hogy nem természetes az ember színe – de ez nem a szoli hibája, hanem az ésszerűtlen használatért.

Ésszerű használat mellett nincs különbség

Ha valaki tudatosan szoláriumozik, és igyekszik azt a gyakoriságot, illetve időtartamot belőni, ami ideális a bőre számára, akkor nem fordulhat elő, hogy a végeredmény természetellenes lesz. Érdemes azt is megválogatni, hová járunk: fontos, hogy a személyzet tudjon szakszerű tanácsokat adni, ahogy az is, hogy a gépekben a lehető legjobb és legbiztonságosabb csövek legyenek, ezzel a elősegítve, hogy minél szebb eredményt kapjunk. A Coffee Love szolárium csövek amellett, hogy biztonságosan barnítanak, még gyönyörű kávébarna bőrt is varázsolnak.

Ha valaki minőségi helyre jár, és odafigyel a szoláriumozás ütemére, akkor nemhogy laikusok, de sokszor még hozzáértők se feltétlenül mondják meg ránézésre, hogy az illető szolizik-e, vagy az a természetes bőrszíne. Az tehát egyértelműen nem igaz, hogy a „szolibarna” más, mint a napon barnult bőr, az pedig főleg nem, hogy a mesterséges barnaság csúnyább lenne.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!