Mennyit kell szolizni, hogy látszódjon?

Mennyit kell szolizni, hogy látszódjon?

2016-12-14

Ha azért döntesz úgy, hogy elkezdesz szoliba járni, mert úgy véled, túl fehér a bőröd, érthető, hogy az a kérdés foglalkoztat leginkább a folyamat elején, hogy vajon mikorra fog látszódni az eredmény.

 

Nos, kezdjük a rossz hírrel: nincs erre egy egyetemes, mindenkire vonatkozó válasz. Egyszerűen azért, mert az emberek bőre különbözik: a bőrszín, a bőrtípus, hogy mennyit bír a bőr, és hogy mennyire fogékony.

Vannak emberek, akiken már a második alkalom után látszik valami, még ha nem is olyan mértékben, hogy elájulunk a barnaságuktól. És vannak, akiknek több hét, mire valamennyire látványos eredményt tudnak elérni. Na persze az sem mindegy, ki mennyit szolizik, egy héten hányszor, és egyszerre hány percet. Ez pedig sajnos nem azon múlik, hogy mit szeretnél, hanem azon, hogy mennyit enged a bőröd.

Mennyire vagy világos bőrű?

Akinek nagyon világos, esetleg szeplős a bőre, annak nagyon óvatosan kell kezdenie a szoláriumozást. Eleinte heti 1-2 alkalommal, körülbelül 8-10 percre érdemes bemennie. Ennek sokan nem szoktak örülni, mert világos, hogy ez nem fog hamar jól látható barnaságot adni, de a biztonság az első, és az bizony megköveteli a fokozatosságot.

Hogy a biztonság érdekében mennyire kell óvatosan kezdeni, az ugyanakkor függ a bőr színétől. Ha egyébként is kissé sötétebb árnyalatú a bőröd, ennyire nem kell lassan kezdened. Hogy neked pontosan milyen ritmus ajánlott, azt kérdezd meg a szoláriumban – az a biztos, ha hozzáértők adnak tanácsot a mennyiséggel és a gyakorisággal kapcsolatban. A legjobb, ha kitöltesz egy kérdőívet a szolirend-kalkulátorral, ami megadja, hogy milyen gyakorisággal, alkalmanként hány percig ajánlott szoliznod a bőrtípusod alapján (www.szoliakademia.hu/szolirend-kalkulator). Így az is rögtön kiderülhet, ha az I. bőrtípusba tartozol, sajnos nem ajánlott szoláriumoznod vagy napoznod.

Nem mindegy a cső

Sokan a csőcsere feliratot lesik a szoláriumok kirakatában, mert az él a köztudatban, hogy az új csövek jobban „fognak”. Ennek volt is valóságalapja, de ha belegondolunk, bármikor ki lehet írni, hogy most volt csőcsere. Személy szerint évekig nap, mint nap elhaladtam a régi munkahelyem felé menet olyan szoli mellett, ahol nonstop kint virított a csőcsere felirat.

Ma már vannak ugyanakkor olyan csövek, amik ha nem is azonnal, de 3 hét alatt szép barna színt garantálnak. Ilyen a Coffee Love, amellyel ráadásul az érzékenyebb bőrűek is biztonságosan barnulhatnak. Ha gyorsan szeretnél szép színt, próbáld ki!


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!