Mennyit kell szoliznom, hogy fenntartsam a nyári színemet?

Mennyit kell szoliznom, hogy fenntartsam a nyári színemet?

2017-09-15

Vége van a nyári időszaknak, ennek következményeként pedig a strandolásnak, napozásnak is.

Ha szert tettél augusztus végéig egy kellemes, barna bőrtónusra, most kezdhetsz aggódni, hogy vajon meddig fogod tudni ezt megtartani, és mikor jön el az a pont, amikor fakulni kezdesz, és visszatér a télen jellemző sápadtságod. De csak akkor, ha idén sem kezdesz l időben szoláriumba járni.

Mivel jelenleg van színed, tényleg csak a fenntartásra kell koncentrálni, nem kell az első időszakban sem sűrűbben járnod azért, hogy minél hamarabb elérd a kívánt árnyalatot. Persze adja magát a kérdés, hogy mégis heti hány alkalom kell, és alkalmanként hány perc ahhoz, hogy kényelmesen meg tudd tartani a nagy nehezen megszerzett barnaságodat. Kezdjük a rossz hírrel: nincs erre egységes, egyértelmű válasz. De ha tovább olvasol, megtudhatod, hogy a te bőröd mit igényel.

Sok függ a bőrtípustól

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a biztonságos szoláriumozás elsőszámú szabálya, hogy mindenképpen vedd figyelembe, milyen a bőrtípusod. Nem ugyanúgy hat ugyanis a szolárium egy alapból nagyon fehér bőrű, illetve egy eleve barnásabb bőrű emberre. Igaz, hogy ha a nyáron már barnultál valamennyit, akkor fehér bőrűként sem fogsz egykönnyen leégni, és jobban fogja bírni a bőröd, de akkor sem szolizhatsz annyit, mint egy sötétebb bőrű ember.

Na de honnan tudjam, hogy nekem mennyit lehet?

Két módon tudhatod meg, hogy a bőröd mennyit bír, illetve mennyire van szüksége. Az egyik, hogy használod az oldalunkon található kalkulátort, ami kiszámítja neked, mennyi a számodra ideális szolizással töltött idő, és milyen gyakran kell járnod. Ehhez meg kell adnod a bőrödre jellemző tulajdonságokat, és hogy milyen eredményt szeretnél elérni, mi a cél.

A másik, hogy ha igényes szalonba jársz, ahol hozzáértő a személyzet, egyszerűen megkérdezed, mit kellene tenned. Akik ott vannak, bizonyára elég tapasztaltak ahhoz, hogy rád nézve, látva a bőrödet segíteni tudjanak abban, hogy elérd a célod, esetleg megfelelő termékeket is ajánlhatnak, amik védik a bőrödet, és fokozzák a szoli hatását.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!