Miért biztonságosabb a szolárium, mint a napozás?

Miért biztonságosabb a szolárium, mint a napozás?

2017-02-20

A szoláriummal kapcsolatosan sok negatív véleménnyel találkozhatunk, leginkább azoktól akik nem szeretik, nem használják, és csak felületes ismereteik vannak róla

Még a szolárium elterjedésekor kezdtek szárnyra kapni olyan téves információk, melyek szerint bőrrákot okoz, öregíti a bőrt, és ártalmas. Sajnos ezek azóta is tartják magukat, hiába a modern gépek, csövek, és a biztonsági intézkedések.

Az is gyakran hangzik el, hogy miért nem jár akkor már inkább napozni az, aki barnulni akar. De vajon valóban jobb a barnulás a napon? Tényleg annyira ártalmas lenne a szolárium, és a természetes módszer, a nap annyival jobb?

Nos, ezek nagyrészt csak régi tévhitek, amik ma már köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. A napozás pedig attól még, hogy „természetesebb”, korántsem biztos, hogy egészséges, tekintve, hogy sokszor olyan mértékű az UV-sugárzás, hogy az utcára sem javasolt kimenni, nemhogy napozni.

Tényleg olyan rossz a szoli?

Nos, mára a szolizást szigorúan szabályozzák, így például pontosan tudjuk, mennyi sugárzás érheti a testet. Van ugyanis határérték, amit nem lehet túllépni, így nem is tud extrém szinten károsodni a bőr. Persze ahhoz, hogy a szolárium valóban csak pozitív hatással legyen a szervezetünkre, be kell tartani az ésszerűség határait. Ha magunktól nem tudjuk, milyen gyakran, mennyi időt érdemes szolizni, kérjünk segítséget a szolárium személyzetétől, akik a bőrtípusunk figyelembe vételével adnak tanácsot.

Napozni semmiképpen sem biztonságos a nyári melegben, már csak azért sem, mert nem tudhatjuk, éppen mennyi UV-sugárzás ér, és ez milyen mértékben károsítja a bőrt. A tűző napon nagyon gyorsan, percek alatt leéghetünk, ami már mindenképpen káros hatású. A szoláriumban ugyanakkor a szablyokat betartva biztonságosan barnulhatunk, ráadásul szép, egyenletes színt szerezhetünk. Mivel szolizni fürdőruha nélkül is lehet, még a pántok okozta fehér csíkoktól is megszabadulhatunk, így tényleg egyenletes lehet a színünk.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!