Miért csőcsere után jó szolizni?

Miért csőcsere után jó szolizni?

2016-09-22

Gyakran lehet látni szoláriumok kirakatában kiírva, hogy nemrég volt csőcsere. A laikusok nem feltétlenül tudják, hogy ez miért fontos információ, legfeljebb sejtik, hogy ilyenkor talán fokozottabb lehet a hatás, hiszen mi másért hirdetnék?

A vérbeli szolisok persze tisztában vannak vele, hogy ilyenkor erősebb a csövek barnító hatása, ezért aki csak teheti, megrohamozza a stúdiókat. Az elöregedett csövek kevésbé hatékonyak, ezért nagyon is érdemes figyelni a csőcserét hirdető feliratokat. Na persze azért nem olyan egyszerű a képlet, hogy akkor kell szoláriumba menni, amikor látjuk, hogy kiírták a csőcserét: van, akinek nem feltétlenül tesz jót, ha ilyenkor befekszik, pláne, ha hosszabb időre.

Mit árthat a bőrnek az új cső?

Nos, ahogy említettük, az új csövek jobban barnítanak. Az első 50 órában a legerősebb az UV-kibocsátás, majd a szolárium cső „beáll” egy standard szintre az elkövetkező pár száz órára. Ebből következik, hogy az arra hajlamosok könnyebben leéghetnek. Ha hófehér bőrrel megyünk csőcsere után szolizni a gyorsabb hatás reményében, ráadásul ha nem EU 0,3 csővel felszerelt szoláriumot választunk, szinte borítékolható, hogy bőrpír, rosszabb esetben leégés lesz a kaland vége.Ez pedig semmivel sem jobb, mintha a napon égtünk volna le, ugyanúgy károsítja a bőrt. Meg kell azonban jegyezni, hogy egy valamire való szoláriumban ez nem fordulhat elő, hiszen az ilyen helyeken foglalkoznak a vendégekkel, és felhívják a figyelmüket az ilyen lehetséges problémákra, ajánlanak gépet is, illetve időtartamot is a bőr színének és típusának megfelelően. Sajnos azonban nem csak ilyen stúdiók vannak, az is előfordul, hogy szó nélkül hagyják, hogy a vendég leégjen, éppen ezért nem árt, ha magunk is tisztában vagyunk a lehetséges veszélyekkel.Kérdezzünk!

Ha nem találunk a csőcserére és a beszerelt csövek fajtájára (EU-s vagy sem)vonatkozó információkat kiírva, mindig érdeklődjünk, hogy melyik gépben mikor cserélték ki utoljára a csöveket. Így adott esetben segítség nélkül is eldönthetjük, hogy melyik gépet válasszuk – ha nem vagyunk hajlamosak leégésre, és szeretnénk jobban barnulni, választhatjuk az új csöveket, míg ha kicsit tartunk a hatásoktól, egy olyat érdemes használni, amiben régebben cseréltek. Legjobb azonban, ha szakértői segítséget kérünk, amennyiben még kezdők vagyunk, és nem vagyunk benne egészen biztosak, mi számunkra a legjobb.

 

 


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!