Miért fontos, hogy a bőrtípusunkat figyelembe véve szolizzunk?

Miért fontos, hogy a bőrtípusunkat figyelembe véve szolizzunk?

2017-04-24

Nagyon sok szolárium stúdió hívja fel a figyelmet az ésszerű szoláriumozás fontosságára, vagyis arra, hogy a bőrtípusunknak megfelelően állítsuk össze a saját, egyéni programunkat.

Ehhez persze segítséget is kérhetünk a szolárium személyzetétől, vagy használd az oldalon megtalálható szolirend kalkulátort!

Jó néhányan vannak azonban, akik nem veszik komolyan ezeket a tanácsokat, és a gyors eredmény elérése érdekében minél gyakrabban, minél többet szoliznak. Pedig ez nem éppen a legjobb módszer, sem az egészség, sem a tartós barnaság, sem pedig a bőrünk állapotának megőrzése szempontjából.

Miért is baj, ha nem tartjuk be a szabályokat?

1. Nyáron még elnézik az embernek, ha leég, és rákvörös, de elég nevetségesen mutat, ha valaki decemberben mászkál vörösre sült fejjel. Márpedig ha nem figyelsz arra, hogy csak annyi időt tölts egyszerre a szoliban, amennyit a bőrtípusod enged, könnyen csúnya leégés lehet a vége, majd egy igen kellemetlen hámlás, ami után ugyanolyan fehér leszel, mint voltál.
2. Hiába barna a bőröd, ha fakó és csúnya. A túlzásba vitt szolizás, illetve a nem megfelelő hidratálás miatt vízhiányos lehet a bőröd, ami kívülről is meglátszódhat. Száraz, fénytelen lehet, ez pedig minden, csak nem szép, hiába barna. A vízhiányos bőrön ráadásul a ráncok is hamarabb megjelenhetnek! Ha azonban ésszerűen szolizol, ettől nem kell tartanod.
3. Betegségeket kockáztatsz. A szolárium biztonságos, ha ésszel csinálod. Ha azonban minden szabályt figyelmen kívül hagyva, össze-vissza szolizol, és túlzásba esel a mennyiségeket illetően, bizony a bőrrák kockázata is felmerülhet. Éppen ezért fontos, hogy kérd ki hozzáértők tanácsát, és tartsd is be, amit mondanak – ha így teszel, a szoli teljesen biztonságos!
4. A hirtelen szerzett barnaság nem ugyanolyan, mint egy jól felépített program eredményeként kapott szín. Utóbbi esetben sokkal szebb, tónusosabb barna bőr lesz az eredmény, ráadásul tartósabb is! A barna bőrre is igaz ebben az esetben, hogy könnyen jön, könnyen megy, ha pár hét pihenőre kényszerülsz valamilyen okból.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!