Miért jobb a szoli, mint a barnító krém?

Miért jobb a szoli, mint a barnító krém?

2017-03-10

A szolárium ellenzői gyakorta hangoztatják, hogy a szép, barna bőrszín eléréshez nem kell a gépbe feküdni, vagy éppen állni, hiszen barnító krémmel is ugyanazt a hatást lehet elérni, és nem károsítja a bőrt.

Ez az állítás több ponton cáfolható, hogy mást ne mondjuk, a szolárium nem károsítja a bőrt törvényszerűen, ez nem ilyen fekete vagy fehér. És hogy a barnító krémmel ugyanazt a hatást lehetne kockázatok nélkül elérni… finoman szólva is vitatható állítás.

Miért is jobb tehát a szolárium?

• Mert a barnító krémtől foltos leszel. Szomorú igazság, de tény, hogy valami hihetetlen profizmus kell ahhoz, hogy annyira egyenletesen tudd a barnító krémet eloszlatni magadon, hogy ne nézz ki úgy, mintha minimum koszos lennél. Extrém esetben olyan is lehet az eredmény, mintha valami csúnya bőrbetegséged lenne, tehát a barnító krémmel azért óvatosan, főleg, ha nagyon eltérő az árnyalat. A kopásról már nem is beszélve.
• Mert a barnító krémtől nem fog a szervezeted D-vitamint termelni. Ehhez napfény kell, vagy szolárium, ugyanis a D-vitamin termelés a fény hatására indul be. D-vitamin hiányában levertek, szélsőséges esetben depressziósak lehetünk. A barnító krém pedig ezen sehogy sem fog segíteni.
• Mert nem biztos, hogy nem árt a bőrödnek. A szoláriumtól olyan sokan félnek, a krémet ugyanakkor ártalmatlannak tartják. De miért is? Tele vannak mesterséges anyagokkal, amik minimum allergizálhatnak, de szélsőséges esetben igen csúnya hatással is lehetnek a bőrre. Valamiért azonban ezt a kockázatot kevesebbszer szokták emlegetni.
• A szolárium tartósabb. A szépen, fokozatosan felszedett barnaság nem fog csak úgy eltűnni, szinten tartásként pedig elég ritkábban járni szoliba. A barnító krém ugyanakkor csúnyán kopni kezd, ha nem kened minden egyes nap, így a bőröd foltos lehet.
• A szolárium fokozatosabb. Abba belegondoltál, hogy néz ki az ismerősök szemében, hogy egyik nap falfehér vagy, másnap pedig barna a bőröd? A barnító krém esetében ezzel számolnod kell, míg a szoláriummal megvan a fokozatosság, míg eléred a vágyott színt.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!