Milyen szolárium krémet válasszak?

Milyen szolárium krémet válasszak?

2017-03-10

A szolárium krém használata erősen javasolt, ha a barnulás ezen fajtája mellett teszed le a voksodat.

A száraz bőr ugyanis nehezen barnul, emellett a szolizástól szárazabb lehet bőröd, ha nem hidratálod megfelelően. Amennyiben használsz kifejezetten erre a célra készült termékeket, a vízhiány nem jelentkezhet, így gond sem lehet belőle, ráadásul szebben és könnyebben érheted el a vágyott színt.

Kezdő szolizóként azonban érthető, ha úgy érzed, kissé el vagy veszve a szolárium krémek világában, és nem igazán tudod eldönteni, melyik lehet számodra a legmegfelelőbb termék. A széles kínálat persze nem véletlen, hiszen ahány bőrtípus, annyiféle igény, így a saját paramétereidhez kell szolárium krémet választanod.

Miket érdemes figyelembe venni?

• Alap bőrtípustól függ, hogy milyen jellegű krém megfelelő számodra. Például ha érzékeny, allergiára hajlamos bőröd van, a biztonság kedvéért célszerű a hipoallergén krémek között válogatnod. A mérsékelten barna, vagy barna bőrűek nyugodtan válogathatnak a bronzosítót is tartalmazó termékek közül.
• Fontos, hogy figyelembe vedd, mennyire van a bőröd hozzászokva az UV fényhez. Amennyiben kezdő, vagy időszakos szoláriumozó vagy, és a cél az alapszín kialakítása, úgy, hogy közben a bőrödet is védd, természetes növényi hatóanyagok és tyrosin tartalmú krémek közül érdemes válogatnod, melyek segítik a maximális melanin-képződést. Ha rendszeresen szolizol, a regenerálódás is fontos, amit vitaminokkal, valamint antioxidánsokkal érhetsz el, továbbá a hidratáló hatás is lényeges.
• Választhatsz olyan krémet, ami tartalmaz bronzosítót, ezek fokozzák a barna hatást. Fehér bőrhöz ugyanakkor nem ajánlottak, de ha barnásabb az alap árnyalatod is, szépen kiemelheted velük a színedet. Ezek a krémek lehetnek azonnali és késleltetett hatásúak, rajtad áll, milyen gyorsan szeretnél eredményt.
• Vannak olyan termékek, amik egy-egy konkrét testrészre vannak kifejlesztve, például arcra, lábra, amik nehezebben barnulnak. Ha ezeket használod, megoldódhat a problémád, és végre egyenletesebb lehet a színed.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!