Mire jók a szoláriumkrémek?

Mire jók a szoláriumkrémek?

2016-09-29

Aki járt már szoláriumban, az láthatta, hogy számtalan krém sorakozik a polcokon, szoláriumkrém elnevezéssel. Ha nem vagy kellőképpen jártas a témában, valószínűleg nem igazán tudod, hogy ezek mire jók pontosan. 
Egyszerű testápolók? Naptejek? Fényvédő krémek? Előtte vagy utána kell használni?

Segítenek az egyenletes barnulásban

A szoláriumkrémeket szolizás előtt kell használni, és abban segítenek, hogy egyenletesebben barnulj. Vannak ugyanis bizonyos területek a testeden, például az arcunk és a lábunk, ami nehezebben barnul, mint a többi részünk. Ennek van egy olyan kellemetlen következménye, hogy kissé furcsán nézel ki, amikor a tested nagy része már szép barna, az arcod pedig sápadtnak hat, vagy éppen a lábaid világítanak egy rövidebb szoknyában. Ha napoztál már életedben, bizonyára jól ismered ezt a jelenséget.

Hidratálják a bőrtSzoláriumozás mellett nem árt különös figyelmet szentelni a bőr hidratálására. A szoláriumkrémek ezt is biztosítják a bennük lévő aktív hidratáló, anti-aging anyagoknak köszönhetően. Ezeknek köszönhetően a szoláriumkrémekkel több legyet üthetsz egy csapásra: amellett, hogy szebben és hatékonyabban barnulsz, a pici ráncok, szarkalábak kialakulását is megelőzheted velük, így fiatalabbnak tűnhetsz.

Ne felejtsd el, hogy nem csak a barnaság a lényeg! Hiába vagy szép barna, ha a bőröd láthatóan vízhiányos, szürkés árnyalatú.

Kifejezetten szolizásra kifejlesztve

A szoláriumkrémek nem tartalmaznak fototoxikus, azaz fényérzékeny anyagokat, mivel speciálisan a szolizáshoz lettek kifejlesztve. Szoláriumozáshoz éppen ezért csak ezeket a kozmetikumokat ajánlott használni, minden mást mellőzz, a sminket és a parfümöt is!

Így használd

Hogy a szoláriumkrém tökéletesen ki tudja fejteni a hatását, fontos, hogy az egész testedre egyenletesen vidd fel! Ne akarj pár másodperc alatt túlesni rajta, szánj elég időt rá, hogy tényleg mindenhová megfelelő mennyiségű krém jusson! A szolizás előtt körülbelül 10-15 perccel javasolt felvinni a krémet. Ha közel laksz a szolihoz, kend be magad otthon, mire odaérsz, pont jó is lesz! Szolizás után közvetlenül zuhanyozhatsz is, kivéve, ha speciális késleltetett bronzosítót tartalmazó krémet használtál. Ilyen esetben várni kell a zuhanyozással 2-4 órát, hogy a krém rendesen ki tudja fejteni hatását!

 

 

 

 

 

 


Bejegyzéseink

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

2019-12-14

Hányszor kell szolizzak, hogy látszódjon?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!