Mit jelent az 50, 100 vagy akár a 200-szoros bronzosítás?

Mit jelent az 50, 100 vagy akár a 200-szoros bronzosítás?

2019-03-28

Biztos te is találkoztál már olyan szolárium krémmel, aminek a hátoldalán fel volt tüntetve, hogy hányszoros bronzosítót tartalmaz.

Alapvetően a szolárium kozmetikumok pontosan azért vannak, hogy fokozzák a barnaságot. Rendszeres használatuk mellett intenzív és tartós eredményeket lehet elérni, így a barnaság hosszan tartó marad és a bőr hidratált lesz. Ezek a speciális krémek azon kívül, hogy megnövelik és meghosszabbítják a barnaságot tele vannak vitaminokkal, amik kifejezetten a bőr táplálást szolgálják. Ilyen a kókuszvaj, ami a bőr rugalmasságáért felel, az argán és mandulaolaj segít visszaállítani a bőr nedvességtartalmát, vagy a kendermag, ami jótékony hatást fejt ki. Sokféle összetevővel találkozhatsz és a hatás nagyban függ a bőröd típusától is.

A bronzosító az nem önbarnító

Szoláriumozók sokszor tévesen használják ezeket a fogalmakat. A klasszikus önbarnítók DHA-val, vagyis Dihydroxyacetone-nal működnek. Ez egy növényi eredetű összetevő, amit sokszor cukornádból vagy cukorrépából állítanak elő, a glicerin fermentációjával. A DHA a bőr legfelső rétegében hat, és dióhéjban úgy működik, hogy reakcióba lép a bőrünk legkülső rétegébenben lévő amino savakkal. Ezek különbözőképpen reagálnak rá, és sárgás vagy barnás színű pigmenteket, ún. melanoidokat állítanak elő, amik kísértetiesen hasonlóak a bőr kicsit mélyebb rétegeiben, UV sugarak hatására létrejövő melaninokhoz.

A bronzosító krémek

Azok a szolárium krémek, melyek bronzosítót tartalmaznak nem jelentik azt, hogy jobbak lennének a többi szolárium krémnél, amin nincs feltüntetve ilyen adat. Az, hogy egy krémben hányszoros mértékben van bronzosító az azt jelenti, hogy hány fajta bronzosítót tartalmaz. Ezért inkább az a fontos, hogy milyen mértékben és minőségben tartalmazza ezeket a bronzosítókat.

Használatuk


Bármelyik szolárium krémnél is teszed le a voksod használatuk előtt radírozd át otthon a bőröd, hogy egyenletes bőrfelületre vidd fel a krémet. Ha fehérebb típusú a bőröd akkor érdemes kis mennyiségű bronzosítót tartalmazó krémet választani pl. 20-szoros és ha már a bőröd kicsit barnább akkor áttérni a nagyobb számokra pl. 50-szeres. Ha pedig már nagyon szép barna vagy, illetve ha eredendően kreol a bőröd akkor nyugodtan használj 100-szoros és 200-szoros szolárium krémeket. Alaposan kend be magad, egyenletesen oszlasd el a testeden, így elkerülheted, hogy a szolizás közben némely terület fehérebb maradjon. A krémekről bővebben itt találsz infomációkat.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!