Mit tegyek, ha leégtem a szoláriumban?

Mit tegyek, ha leégtem a szoláriumban?

2017-08-09

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a szolárium ésszerű használata mellett nem kell attól tartanunk, hogy károsodik a bőrünk. Néhány esetben azonban mégis előfordul, hogy valakinek sikerül leégnie a szoláriumban.

Vagy azért, mert fittyet hányt a szabályokra, vagy azért, mert kezdő, nem tudta, mennyi időre mehet a gépbe, és véletlenül olyan szalont választott, ahol a személyzet nem szólt, hogy sok lesz. Akármi is az oka, a leégést kezelni kell, hogy a bőr maradéktalanul helyre tudjon jönni. A jövőben pedig igyekezzünk kicsit tudatosabban szoláriumozni!

Mit tehetsz, ha leégtél?

1. Az első és legfontosabb dolog, hogy amíg teljesen el nem tűnik a bőrpír, addig ne szolizz újra! A bőröd sérülékeny, nagyon nem hiányzik neki, hogy újra hőhatásnak legyen kitéve. Csakis akkor folytasd a szoláriumozást, ha már teljesen rendben van a bőröd, nem fáj, sehol sem piros!
2. A fájdalom ellen a hűtés a legjobb megoldás, ehhez különböző krémek is kaphatók, de a borogatás is megteszi, illetve lokális gyulladásgátlók is jó szolgálatot tehetnek. Ne kenjünk azonban magunkra kőolajszármazékokat tartalmazó krémeket és balzsamokat, mert ezek további gyulladást okozhatnak!
3. Fontos a megfelelő hidratálás! Mire odáig jutsz, hogy leégsz, a szervezeted elég sok folyadékot veszített. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy elegendő vizet igyál, és a bőröd helyi hidratálására is figyelj oda!
4. Léteznek kifejezetten leégés kezelésére való szerek, érdemes lehet ilyenből beszerezned egy flakonnal. Egyrészt segítenek abban, hogy hamarabb enyhüljön a fájdalom, és a bőrt is megfelelően ápolják, másrészt a pirosság is hamarabb megszűnik, hála a gyulladásgátló hatásnak.
5. Mielőtt újra szoliba mennél, járj utána, hogy a te bőrtípusodhoz milyen cső, milyen program javasolt! Mindenképpen a saját bőrödre vonatkozó szabályokat betartva szoláriumozz, úgy soha többet nem érhet ilyen kellemetlen meglepetés! A barnaság elérését nem érdemes, és nem is szabad siettetni, mert ez lehet az eredmény.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!