Mit tegyél, ha egyenetlenül barnultál le?

Mit tegyél, ha egyenetlenül barnultál le?

2018-11-27

Bárkivel megeshet, hogy napozás vagy szoláriumozás közben valamilyen oknál fogva a barnasága végül nem lesz egységes.

Ennek lehet olyan egyszerű oka, mint a bikini viselete, de az is lehet, hogy bizonyos területek nehezebben barnulnak. De mit tehetsz, ha már foltosan barnultál le? Most eláruljuk.
Mielőtt kétségbe esve elkezdenéd a látogatásaid és a gépben töltött időd mennyiségét növelni, el kell áruljunk egy kellemetlen titkot. Ha egyenetlen a színed, az ugyanígy fog tovább barnulni, ezért a megoldást nem érdemes ebben keresni.

Mi az eltérés oka?
Ha szeretnéd minél hamarabb elfelejteni a problémát, elsőként érdemes annak megkeresni a forrását. Amennyiben valóban csak arról van szó, hogy bizonyos tájaid fehérek vagy fehérebbek maradtak a többinél, akkor nincs miért aggódnod. Léteznek apró trükkök, amelyekkel segítheted az összefüggő végeredményt.
Abban az esetben azonban, ha a bőrödön hegek, sérülések találhatóak, akkor bele kell törődnöd, hogy foltos lesz a végeredmény. Az évek múlásával ezek a részek fakulnak és kevésbé látszanak meg, ám akkor is másképpen fognak reagálni a napfényre és a barnításra.

Így érheted el az egyenletes barnaságot
Akár arról van szó, hogy már kész a baj, vagy csak tudod, hogy nem barnulsz egyformán mindenhol és szeretnéd megelőzni, néhány bőrápolási praktika sokat segíthet. Rendszeres testradírozással elősegítheted, hogy a felső hámrétegek elhalt része távozzon, így ezek nem akadályozzák meg, hogy a sugarak kifejtsék a hatásukat a bőrödön.
Akár napozol, akár szoláriumozol, mindenképpen úgy válaszd meg a pozíciót, hogy a fény egyenletesen érhessen mindenhol. Ha ez nem megoldható, akkor pedig időnként érdemes egy kicsit forgolódni, ezzel elkerülheted a fehér foltokat.
Mindezek mellett mindig ügyelj arra, hogy megfelelő ápolást nyújts a testednek szoláriumozás után! Ezzel sokáig megőrizheted ragyogó és egészséges színedet és elkerülheted a bőr kiszáradását is, ami nem csak az összképet rontja, de kellemetlen érzést is okoz.


Bejegyzéseink

2021-01-02

Mennyire ismered a saját bőröd?

2021-01-12

A Q10

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!