Mit tegyünk, hogy bőrünk elég folyadékhoz jusson, ha szolizunk?

Mit tegyünk, hogy bőrünk elég folyadékhoz jusson, ha szolizunk?

2017-02-20

A szoláriumozással kapcsolatosan sok negatív állítás terjeng, ezek közül jó néhány csak tévhiteken alapul.

Vannak azonban olyanok is, melyeknek van valóságalapjuk, például, hogy a szoláriumozás vízhiányossá teheti a bőrt. Ez igaz, habár nem csak a szolizásra, hanem a napozásra is, sőt, a bőrünk száraz lehet magától is, amennyiben nem hidratáljuk rendesen.

Tény ugyanakkor, hogy ha szolizunk (vagy napozunk), a bőr hamarabb juthat el odáig, hogy száraz, vízhiányos legyen. Éppen ezért minden rutinos szolizó tudja, hogy ha nem csak barna, de szép, élettel teli bőrt is szeretne, azért bizony tennie kell. Ha te még nem tartozol a rutinos szolizók közé, az alábbiakban megtudhatod, mit tehetsz azért, hogy a barnulás ne károsítsa a bőrödet!

Használj krémet!

Szoláriumozás előtt mindig használj megfelelő minőségű szoláriumkrémet! Legjobb, ha a stúdióban, ahová jársz, megkérdezed, hogy mit ajánlanak, melyik krémet tartják jónak. Fontos, hogy tartsd be a használati utasítást arra vonatkozóan, hogy mikor és mennyit kenj magadra. A szoláriumkrémet mindig egyenletesen kell eloszlatni, és érdemes arra is figyelned, hogy mindenhová jusson, egyetlen porcikád se maradjon ki!

A köztes időben, mikor nem szolizol, egy jó minőségű testápolóval érdemes magad rendszeresen kenni, hogy így is hidratáld a bőröd. Erre nincs megkötés, lehet bármi, amit jónak érzel, és aminek szereted az illatát, textúráját.

Figyeljünk arra, hogy eleget igyunk!

Nálad is szokott gond lenni a megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel? Nos, ha szoláriumozol, érdemes erre fokozott figyelmet fordítanod, ugyanis a belső hidratálás is nagyon fontos ahhoz, hogy a bőröd szép maradjon. Ez nem is olyan nehéz, mint gondolnád: ma már appokat is letölthetsz a telefonodra, amik figyelmeztetnek időnként, hogy igyál egy pohár vizet, így garantáltan nem fogod elfelejteni többé. Az is megoldás, ha fogsz 1 flakon fizet, és célul tűződ ki, hogy azt megiszod délutánig, a nap hátralévő részében pedig még egyet. Ha látod, mennyi fogy, könnyebben tudsz eleget inni.


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!