Mitől függ, hogy mennyire bírja a bőröd a szolit?

Mitől függ, hogy mennyire bírja a bőröd a szolit?

2017-05-29

A szoláriummal kapcsolatban a leggyakrabban emlegetett aggodalmak egyike, hogy nem mindenkinek bírja jól a bőre az igénybevételt.

Sokszor lehet hallani, hogy a szolizástól a bőr barna lesz ugyan, de emellett fakó, vízhiányos, és gyorsan ráncosodik majd.

Nos, ez nem feltétlenül igaz, a megfelelő hidratálás mellett a szolárium semmilyen módon nem károsítja a bőrünket. Tény azonban, hogy bizonyos bőrtípusoknak komolyabb ápolásra van szükségük, míg mások jobban bírják a szoláriumot.

Szerencsére minden bőrtípushoz van megfelelő krém, így a hidratálás nem jelenthet problémát, emiatt senkinek nem kell lemondania az egész évben kitartó barnaságról.A világos bőr érzékenyebb

Szinte mindenki tudja, és ez a legalapvetőbb szabály, hogy minél világosabb a bőre valakinek, annál érzékenyebb. A fehérbőrűek nagyon könnyen és gyorsan leégnek a napon, sőt, ha túl sok időre fekszenek be, a szoláriumban is. Éppen ezért fontos, hogy napon mindig megfelelő faktorszámú naptejet használjanak.

A szolárium ennél azért jóval biztonságosabb, hiszen ellenőrzött körülmények között barnulhatunk, és a sugárzás sem olyan erős, mint egy nyári kánikula során a napból érkező sugarak.

Világos bőr esetén mindemellett a szoláriumozás során is nagyon fontos, hogy megfelelően hidratáljuk a bőrünket, és gondoskodjunk a védelméről.

Ahogy említettük, bőrtípus szerint kereshetünk megfelelő bőrápoló szoláriumkrémet, ami egyrészt hozzásegít az ideális barnaság eléréséhez, másrészt pedig biztosítja a bőr számára szükséges ápolást és védelmet.

A sötétebb bőrnek is szüksége van védelemre

A barnább árnyalatú bőrtípus kevésbé érzékeny, nehezebben ég le, de a hidratálásról természetesen ebben az esetben is gondoskodni kell.

A sötétebb bőrre is igaz, hogy ha nem figyelünk oda a hidratálásra, vízhiányos, fakó, fénytelen lehet, élettelen hatást kelthet. Tény azonban, hogy a leégésre kevésbé hajlamos, mint a fehér bőr, de ha a napra megyünk, az UV sugaraktól ugyanúgy védeni kell.

A szoláriumban lehetünk kicsit megengedőbbek, egyszerre több idő is beleférhet, persze a megfelelő krém használata mellett.Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!