Néhány kevésbé közismert, de fontos tény a szoliról

Néhány kevésbé közismert, de fontos tény a szoliról

2018-09-10

A szoláriumról sok információ terjeng azok körében is, akik gyakran szoliznak, és azok körében is, akik nem – utóbbiak között nem ritkák a tévhitek, téves berögződések sem.

Vannak azonban olyan információk is, amik valamiért nem terjedtek el a köztudatban, pedig fontos lenne, hogy tudjanak róla azok, akik szoláriumban szeretnének barnulni.

Egy igényes stúdióban persze ezeket elmondják, de jól tudjuk, hogy sajnos nem mindenhol felkészült a személyzet, illetve a vendég tájékoztatásával sem foglalkozik mindenki. Sok helyen abszolút rábízzák a vendégre, hogy mit csinál, mindenféle információátadás nélkül, így kimaradnak olyasmik, amik elősegíthetnék a barnulást.

Ezeket a tényeket igyekeztünk most összeszedni:

• Ne szolizz sminkben! Rutinosoknak lehet, hogy logikusan hangzik, de kezdőknek nem biztos, hogy egyértelmű. A legtöbb sminktermékben ugyanis van némi fényvédő, szoliban meg nem éppen a legjobb, ha nem hagyod a fényt érvényesülni. Parfüm használata sem javasolt, és a különböző testápolók is kerülendők (kivételt képeznek persze ez alól a szoláriumkrémek, ezeket nyugodtan használhatod, sőt, javasolt).

• Ha már szoláriumkrémek: amellett, hogy segítenek megőrizni bőröd hidratáltságát a szolizás mellett is, a kívánt barnaság eléréséhez is hozzásegítenek. Érdemes tehát ezeket használni, ha a mesterséges barnulás mellett döntesz, persze fontos, hogy a bőrtípusodnak leginkább megfelelő terméket válaszd – ehhez kérhetsz segítséget a szoliban, már ha jó helyre jársz!

• Sokan aggódnak a szolikban a higiénia miatt. Ha te is azok közé tartozol, akik nem szívesen bíznak abban vakon, hogy teljesen le van takarítva a gép, olyan helyre menj, ahol adnak egyszerhasználatos fóliát, amivel gyakorlatilag sterillé teheted a felületet, amivel érintkezel. Így biztos lehetsz benne, hogy valóban tiszta volt a gép.

• A szoláriumkrémek sokszor nemcsak hidratálnak, illetve segítik a barnulást, hanem akár azonnal barnítanak is! Ez annak köszönhető, hogy némelyiknek van barnítókrém hatása is. Ha sürgős neked, hogy jó színed legyen, érdemes ezek közül választanod – így kell igazán több legyet ütni egy csapásra!


Bejegyzéseink

2020-09-23

Miért fontos a speciális szolárium kozmetikumokat használni?

2019-12-19

Rózsaszínben sokkal szebb a világ

2019-12-17

Hogy a legjobb szoláriumozni?

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!